ANALIZA Ministrii lui Dragnea nu au fost pe placul alegatorilor. Unii dintre ei au obtinut scoruri ridicole

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 00:01
22535 citiri
ANALIZA Ministrii lui Dragnea nu au fost pe placul alegatorilor. Unii dintre ei au obtinut scoruri ridicole

In 12 octombrie 2015, Liviu Dragnea a fost ales cu 97% din voturi in functia de presedinte al PSD. Sub conducerea sa, PSD a obtinut, in decembrie 2016, majoritatea relativa in alegeri si, impreuna cu ALDE, a format ulterior trei guverne. In mai putin de doi ani, din ianuarie 2017 pana in noiembrie 2018, PSD a rotit pe la cele 26 de ministere pe care le are Guvernul nu mai putin de 70 de ministri, iar pe la Palatul Victoria, trei premieri.

O parte dintre ministrii lui Dragnea s-au intors si au candidat pentru o functie la alegerile locale din 2020.

Fifor si-a recunoscut infrangerea

Mihai Fifor - fost ministru al Apararii Nationale, fost prim-ministru interimar, a pierdut la Primaria Arad

Mihai Fifor si-a recunoscut infrangerea duminica, printr-un mesaj postat pe Facebook.

"Pe fondul unei prezente extrem de scazute, cu un vot extrem de faramitat, am venit doar pe locul 3 la Primaria Arad. Regret fara indoiala o campanie frumoasa si un efort extrem al unei echipe de campanie extraordinare. Am invatat demult ca in politica cuvantul dezamagire nu exista: cred ca inainte de a gasi un primar pentru Arad mai important este ca timp de patru ani sa pregatim Aradul pentru un primar social-democrat. Din fericire, localitatile judetului ne-au adus multe satisfactii.

Din partea PSD Arad, Mihai Fifor, ministru al Apararii in Guvernul Dancila a incheiat o alianta electorala cu ALDE si PNTCD, care au sustinut ca ii vor sprijini candidatura.

Senator PSD de Arad, a condus anterior Ministerul Economiei. A fost seful Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, presedintele Comisiei senatoriale pentru regulament, precum si membru in Comisia senatoriala pentru politica externa. In precedentul mandat de senator, Fifor a fost presedintele Comisiei pentru Transporturi si Energie. Fifor a mai fost secretar de stat in Ministerul de Interne in 2009 si in 2012, in Guvernul Ponta.

Fifor a fost senator de Dolj in legislatura trecuta.

In 15 iulie 2015, presedintele Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Mihai Fifor in functia de ministru al Transporturilor, invocand faptul ca acesta "nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor". Fifor era propus de Ponta in locul lui Ioan Rus, cel care demisionase din cauza unor declaratii jignitoare la adresa romanilor din strainatate.

Cuc, infrant la Piatra Neamt

Razvan Cuc - fost ministru al Transporturilor si infrastructurii, a pierdut la Primaria Piatra-Neamt

Razvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor (PSD) a pierdut alegerile in municipiul Piatra-Neamt, castigator fiind principalul sau contracandidat, Andrei Carabelea, de la PNL.

Razvan Cuc este din Giurgiu si a fost ales deputat, in 2016, pe listele filialei PSD Giurgiu.

In urma unui conflict cu conducerea organizatiei judetene, care a decis sa nu il sustina pentru functia de ministru al Transporturilor in Guvernarea Dancila, Razvan Cuc a fost asumat de organizatia PSD Neamt, fiind acum membru al acesteia.

Desemnarea lui Razvan Cuc drept candidat la Primaria Piatra-Neamt a determinat-o pe senatoarea Emilia Arcan, presedinta a Organizatiei de femei a PSD Neamt, sa demisioneze din partid.

Aceasta a considerat nominalizarea lui Razvan Cuc drept o jignire fata de membrii PSD din Piatra-Neamt.

In 2019, DNA s-a autosesizat in cazul acuzatiilor ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-ar fi cerut fostei directoare Tarom, Madalina Mezei, sa retina avioanele la sol in ziua motiunii de cenzura.

La 3 ianuarie 2017, a fost propus ministru al Transporturilor, fiind investit in functie la 4 ianuarie 2017. La 14 iunie 2017, si-a inaintat demisia din functie, alaturi de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Motiune de cenzura.

Alexandru-Razvan Cuc a fost propus, la 28 iunie 2017, ministru al Transporturilor in Guvernul Mihai Tudose, fiind investit in functie la 29 iunie 2017. A detinut acest portofoliu pana la 12 octombrie 2017. A mai fost ministru si in Guvernul Dancila, in perioada 22 februarie 2019 - 4 noiembrie 2019.

"Vointa electoratului a fost pentru dreapta"

Felix Store - fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii, a pierdut la alegerile pentru sefia CJ Constanta

Felix Stroe, candidatul PSD la CJ Constanta, a facut, duminica seara, declaratii de presa si, cu acest prilej, si-a recunoscut infrangerea in fata candidatului PNL, Mihai Lupu. Totodata, Felix Stroe a anuntat si infrangerea lui Decebal Fagadau, la municipiu. Stroe a mai precizat ca vointa electoratului a fost pentru dreapta:

"A fost o zi lunga si la propriu si la figurat. O competitie electorala care, in ultima zi, a avut o desfasurare normala, cu exceptia unor mici incidente care nu au influentat negativ rezultatul votului. Chiar daca uneori rezultatele unor competitii nu iti convin, trebuie sa le accepti. Astazi, vointa electoratului a fost pentru dreapta. Imi doresc ca cetatean al orasului si judetului Constanta, cu riscul de a fi judecat pentru subiectivism, am convingerea ca am prezentat cel mai consistent portofoliu de proiecte. Este viata si dupa 27 septembrie, mergem inainte. Vom avea grija ca prin reprezentantii nostri in consiliile locale sa ramanem o echipa unita. Am convingerea ca primarul Decebal Fagadau era o optiune extraordinara pentru municipiul Constanta, una electorala. Ne vom corecta, vom restarta ceea ce este de restartat", a spus Felix Stroe.

Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, l-a inlocuit pe Razvan Cuc la conducerea Ministerului Transporturilor, in 13 octombrie 2017. Seful Regiei de Apa (RAJA) Constanta din anul 2003, Felix Stroe este membru PSD din 1997 si a fost sustinut de premierul Mihai Tudose pentru preluarea functiei de ministru al Transporturilor.

Felix Stroe a absolvit Liceul B.P. Hasdeu din Buzau, unde s-a facut remarcat datorita rezultatelor scolare foarte bune. Spre sfarsitul clasei a X-a, Felix Stroe a intrat in atentia Securitatii si a fost recrutat in anul 1972 sub numele conspirativ "Dan".

In nota de constatare emisa de CNSAS se precizeaza faptul ca la dosarul cu nr. R 368047, nu a fost gasit un angajament semnat de Felix Stroe.

Directia de Specialitate din cadrul institutiei a considerat, in anul 2013, ca lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii:

"Ei au incercat sa ma racoleze, dar nu am avut niciodata niciun angajament cu ei, de altfel m-au si abandonat in 1973 si m-au intrebat punctual de doi colegi. Despre care am spus ca nu cunosc sa asculte Europa Libera, ca nu se duc la baruri, pentru ca au corigente si vor sa invete, adica niste lucruri care sunt... eu cred ca i-am laudat, nu cred ca le-am periclitat situatia. Vazand cele doua note informative, m-au abandonat, n-am avut niciodata un angajament cu ei, n-am avut nume de cod si n-am fost niciodata colaborator al Securitatii", a declarat Felix Stroe intr-un interviu acordat pentru Info Sud-Est.

Dobre, pe lista Pro Romania

Mircea Titus Dobre - fost ministru al Turismului, a pierdut la alegerile pentru Primaria Constanta

Mircea Titus Dobre a candidat din partea Pro Romania pentru Primaria Constanta la alegerile locale din 2020. "La Constanta nu va exista alianta PRO Romania - PSD. Exclus! Timpul ne va demonstra. Ce sa spuna si Tariceanu? Nu mai are parlamentari, nu mai are identitate. Normal ca PSD vrea sa ne duca in derizoriu, sa ne lipeasca de ei", a spus Mircea Titus Dobre pentru ct100.ro.

Mircea Titus Dobre, fostul ministru PSD al Turismului - cel care a introdus voucherele de vacanta pentru bugetari - a trecut la Pro Romania, partidul condus de Victor Ponta in 2018.

Dupa numararea votului, Mircea Titus Dobrea s-a clasat pe locul opt cu 1.886 de voturi. Primaria Constanta a fost castigata de candidatul liberal Vergil Chitac (27.571 voturi). Pe locul doi s-a aflat candidatul USR Stelian Ion (23.528 voturi).

Trif, infrant la Sibiu

Bogdan Trif - fost ministru al Turismului, a pierdut la Consiliul Judetean Sibiu

Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, lider al organizatiei judetene PSD, a candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

Inainte de a prelua portofoliul Turismului in cabinetul condus de Viorica Dancila, in locul lui Mircea Titus Dobre, Bogdan Trif a fost comisar general al Garzii Nationale de Mediu, unde lucra din 31 martie 2016.

Conform proceselor verbale incarcate pe siteul Autoritatii Electorale Permanente, la alegerile pentru Consiliul Judetean Sibiu, castigator este Partidul National Liberal. Dupa ce au fost scanate aproape 90 la suta din procesele verbale cu rezultatele de la sectiile de votare din judet, liberalii au obtinut 48,09% din voturi. Pe locul doi este PSD cu 14,02% din voturi. FDGR este pe locul trei cu 13,91%, iar apoi urmeaza USR PLUS au 10,01%.

In ceea ce priveste alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean, liberala Daniela Cimpean a fost de nebatut. Aceasta are pana acum 48,23% din voturi, fiind urmata de Bogdan Trif cu 14,99%.

Tutuianu, rateu la sefia judetului Dambovita

Adrian Tutuianu - fost ministru al Apararii, a pierdut la Consiliul Judetean Dambovita

Adrian Tutuianu a fost ales pe listele PSD ca senator de Dambovita in Parlamentul Romaniei in mandatele 2008-2012 si 2016-2020 din partea aliantei PSD + PC.

Intre 2012 si 2016 a fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita. A fost ministru al Apararii in perioada 29 iunie 2017 - 6 septembrie 2017.

In 2018, Adrian Tutuianu a fost exclus din partid. Fostul lider de la Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu, a spuns ca multi dintre cei care il sustin sunt santajati sau amenintati de Liviu Dragnea sau de oamenii sai.

La inceputul anului 2019, Tutuianu a intrat in Pro Romania pentru ca "a avut o colaborare foarte buna cu Victor Ponta".

"Nu m-am dus aiurea, am venit alaturi de Pro Romania din doua motive. Am avut in calitate de presedinte de organizatie, dar si de presedinte de CJ o relatie excelenta cu Victor Ponta. Sunt oameni cu care am lucrat, Nicu Banicioiu, Daniel Constantin, ii cunosc pe toti care constituie nucleul de baza al partidului, si acest lucru a fost un criteriu pentru mine. In al doilea rand, 20 de ani m-am identificat cu o politica social-democrata si consider ca astazi alternativa corecta la PSD este Pro Romania. Am venit alaturi de oameni pe care ii cunosc si promoveaza acelasi tip de politici pe care le impartasesc si eu", a subliniat Tutuianu.

Tutuianu a pierdut alegerile in fata deputatului PSD Corneliu Stefan, care a obtinut un scor de peste 50% pentru functia de presedinte al CJ Dambovita, conform numaratorii paralele partiale a organizatiei judetene PSD.

PSD, conform sursei citate, a obtinut functiile de primar in cele doua municipii din judet, respectiv Targoviste si Moreni. De asemenea, din cele 89 de localitati ale judetului, candidatii PSD au obtinut functia de primar in 63 de primarii.

"Vreau, in primul rand, sa multumesc dambovitenilor, vreau, in al doilea rand, sa multumesc echipei PSD Dambovita (...). La nivelul judetului, PSD a castigat 63 de primarii. In Targoviste, primarul Cristian Stan a castigat cu peste 65%, am castigat municipiul Moreni, orasele Pucioasa si Fieni, de asemenea 59 de comune. Dintre localitatile pe care le-am castigat cu oameni noi vreau sa amintesc Aninoasa, Doicesti si Dobra. PSD a castigat si in trei localitati unde erau primari ai altor partide: Lucieni, Pucheni, unde au fost primari PNL, si Hulubesti, unde a fost primar ALDE", a declarat, intr-o conferinta de presa, in noaptea de duminica spre luni, presedintele PSD Dambovita, deputatul Corneliu Stefan.

Acesta spune ca scorul electoral obtinut de PSD la CJ Dambovita este de aproximativ 50%.

"Venim in fata dambovitenilor cu un proiect politic puternic, cu un proiect politic administrativ care sa se reflecte in nevoile dambovitenilor. La nivelul CJ Dambovita avem un scor istoric, dupa numararea a aproape 50% dintre sectiile de vot, se pare ca avem aproape 50% pentru consilieri judeteni si peste 50% pentru presedinte de Consiliu Judetean", a precizat Corneliu Stefan.

Laufer, scor infim

Ilan Laufer - fost ministru pentru Mediul de afaceri, un scor infim la Primaria Capitalei

Ilan Laufer, fostul consilier al Vioricai Dancila, a candidat la Primaria Bucuresti din partea FIN si a obtinut 0,1% din voturi la Capitala.

Ilan Laufer a fost ministru PSD al IMM-urilor si consilier al Vioricai Dancila.

In 2018, Ilan Laufer a fost propus de PSD pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, dar presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea. Pe 20 noiembrie, ca raspuns la decizia presedintelui, Laufer l-a acuzat pe acesta de antisemitism, lucru dezmintit de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", de Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), de Centrul pentru Combaterea Antisemitismului si de Divizia de Programe Arhivistice Internationale la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

Ulterior, Laufer a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dancila, dar a demisionat in 2019.

Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
#alegeri locale, #Dragnea, #ministrii, #PSD, #fifor, #Tutuianu, #cuc , #alegeri locale 2020
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Cuc , Veorica , Mazare , Vanghelie , profesorul Pop , Daea si Firea