Cum explica viceprimarul din Deveselu de ce peste 1.000 de oameni l-au votat pe edilul mort: "Lumea nu a avut incredere in ceilalti doi concurenti"

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 12:03
2835 citiri
Cum explica viceprimarul din Deveselu de ce peste 1.000 de oameni l-au votat pe edilul mort: "Lumea nu a avut incredere in ceilalti doi concurenti"
Foto: YouTube/ TVR Craiova (captura)

Viceprimarul comunei Deveselu, Nicolae Dobre, declara ca si el l-a votat pe primarul mort, Ion Aliman, si ca nu i se pare deloc bizara aceasta situatie. Fostul edil a decedat in urma cu 10 zile din Cauza COVID-19, dar a fost reales duminica pentru un nou mandat. Votul a fost sarbatorit de locuitori ai comunei, care au mers la mormantul sau pentru a-i aduce un omagiu.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie a candidat pentru al treilea mandat. . Pentru ca a murit in timpul campaniei electorale, el nu a putut fi scos de pe buletinele de vot.

"A ramas pe buletinul de vot si avea dreptul de a fi ales. E o situatie legala. Oamenii au inteles-o. Prin acest vot, dau dreptul si PSD-ului de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizara aceasta situatie. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, asa si altul are dreptul la a fi votat", explica viceprimarul comunei Deveselu, pentru Digi 24.

El a spus ca la alegerile partiale urmatoare isi va depune candidatura: "Cand alegerea va trebui sa fie validata, se constata decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atributiile primarului pana la data stabilirii de noi alegeri".

Intrebat daca si el l-a votat pe Ion Aliman, Nicolae Dobre a raspuns retoric: "Bineinteles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gandit?"

"Nu e ceva din care reiese ca omul asta a facut foarte multe, si-a sacrificat totul incepand de la sanatate, familie, cunostinte pentru a crea ceva?

Oamenii vazand candidatii care sunt, vazand ca PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat ca este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dandu-i posibilitatea de a se inscrie.

Nimeni din ceilalti candidati nu a primit increderea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut incredere in ceilalti doi concurenti au considerat ca si PSD trebuie sa vina cu un concurent," mai spune acesta.

Pelerinajul la mormant

Viceprimarul a explicat si de ce duminica seara oamenii au mers la mormantul lui Ion Aliman.

"Azi ar fi fost ziua lui de nastere, oamenii au vrut sa ii aduca un omagiu, sa-i dovedeasca ca duc mai departe ce a vrut el sa faca. A fost ceva spontan, nu i-a dirijat nimeni, acesti oameni chiar l-au iubit", a afirmat Nicolae Dobre.

"I-am batut la c... gol!"

Cu lumanari in maini sau doar cu luminile telefoanelor rmobile aprinse, oamenii s-au adunat in numar mare la mormantul primarului si au pastrat un moment de reculegere.

"Domnule primar, sa stiti ca i-am batut la c... gol! E victoria dumneavoatra! V-o dedicam! Si pe viitoarea tot dumneavoatra v-o dedicam. Sa stiti ca o sa fiti mandru de noi. Stiu ca de acolo, de sus, ne vegheati", i-a transmis defunctului o voce din multime.

Momentul s-a incheiat cu "Dumnezeu sa va odihneasca in pace!", rostit de cei prezenti, care au si aplaudat indelung la final.

Potrivit datelor partiale prezentate de rezultatevot.ro, Ion Aliman a fost votat de 1.057 de persoane (63,98%). Contracandidatul sau, Emanuel Nica a strans doar 388 de voturi (12,53%), iar Ion Paun (PMP) a fost votat de 207 persoane (23,49%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primar deveselu, #primar mort deveselu, #edil mort deveselu , #alegeri locale 2020