Ziare.com

De ce a fost invalidat mandatul primarului ales al Sibiului, Astrid Fodor. Motivarea judecatorilor

Joi, 22 Octombrie 2020, ora 13:27

   

De ce a fost invalidat mandatul primarului ales al Sibiului, Astrid Fodor. Motivarea judecatorilor
Magistratul de la Judecatoria Sibiu care a respins validarea mandatului primarului ales, Astrid Fodor, a luat in considerare atat inscrisurile depuse la dosar de avocatul lui Astrid Fodor, cat si hotararea ANI care o declara pe aceasta incompatibila.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, ales pentru un nou mandat, se afla pe lista ANI cu persoanele care au interdictie de trei ani de a ocupa o functie publica, dupa ce au fost declarate in incompatibilitate. Ceea ce a cantarit cel mai greu a fost interpretarea curgerii termenului de 3 ani care nu da voie unei persoane declarate incompatibile de a mai candida la o functie publica.

Interpretarea judecatorului a fost ca termenul de 3 ani curge de la data ramanerii definitive a hotararii si nu de la data incheierii mandatului in timpul caruia s-a declarat incompatibilitatea, potrivit Ora de Sibiu.

"Cum, la data la care a fost emis raportul de evaluare (8 decembrie 2015), intervenienta Astrid Cora Fodor se afla in exercitarea mandatului de viceprimar al municipiului Sibiu (2012- 2016), rezulta ca ne aflam in prima situatie reglementata de dispozitiile art. 25 alin. 2 din Legea nr. 176/2010, in care interdictia legala de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani produce efecte de la data incetarii mandatului.

Intrucat intervenienta s-a aflat in stare de incompatibilitate in cursul mandatului de viceprimar, incetat in anul 2016 prin ajungerea la termen, s-ar putea concluziona ca termenul de 3 ani a inceput sa curga de la terminarea acelui mandat, implinindu-se in anul 2019 si ca, astfel, nu exista vreun impediment in validarea mandatului pentru care intervenienta a fost aleasa la alegerile locale din 27 septembrie 2020", se arata in motivarea judecatorului.

Dar, tot el explica mai departe de ce a luat totusi decizia de a respinge mandatul lui Astrid Fodor.

"Cu toate acestea instanta retine, raportat la dispozitiile art. 22 alin. 3 din Legea nr. 176/2010, ca raportul de evaluare a starii de incompatibilitate nu produce efecte decat de la data ramanerii definitive, fie prin necontestarea la instanta de contencios administrativ, fie prin respingerea definitiva a contestatiei astfel formulata."

Judecatorul a concluzionat: "Drept urmare, retinand ca raportul de evaluare prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a intervenientei a ramas definitiva in anul 2019, in cursul exercitarii mandatului de Primar al Municipiului Sibiu pentru perioada 2016- 2020, prezenta instanta concluzioneaza ca termenul de 3 ani al interdictiei instituite de art. 25 alin 2 din Legea 176/2010 a inceput sa curga de la data incetarii acestui mandat si nu de la data incetarii mandatului de viceprimar in care intervenienta s-a aflat in stare de incompatibilitate si totodata, ca acest aspect constituie un impediment in validarea mandatului."

Motivarea judecatorului a fost adusa la cunostinta publica in data de 21 octombrie la ora 12. Incepand cu acest moment Astrid Fodor are la dispozitie 48 de ore pentru a formula apel. Pana la ora redactarii acestei stiri, la Tribunalul Sibiu, acolo unde s-ar judeca apelul, nu fusese primita nicio cerere in acest sens.

Astrid Fodor a castigat alegerile cu un procent de 43,04 din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania, pe locul doi clasandu-se candidatul PNL Adrian Cosmin Bibu cu 31,13%.

Citeste si: Judecatoria nu a validat mandatul primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15291 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PRIMUL CARE NU respecta legea ( care este la mana politicului)

si nici Constitutia Romaniei este Iohanis !

Klaus Iohannis (2014-prezent) - Uz de fals. La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu[7

Art. 80 – Rolul Presedintelui
Presedintele Romaniei veghează la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritătilor publice. In acest scop, Presedintele exercită functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

https://www.constitutiaromaniei.ro/art-80-rolul-presedintelui/

https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_politicieni_rom%C3%A2ni_implica%C8%9Bi_%C3%AEn_scandaluri_publice

 

@MosG1 Rank user: x5 22.10.2020, 14:41

Fratele tau Bizon, Rank user: x5, 22.10.2020, 12:37 m-a rugat sa-ti transmit complimentele sale cele mai calde :) Inca sunt aburinde...

(…) , EXCREMNTULE ....tu esti o sluga pupincurista
SÙGI PÙLA si lingi in CÙR pe oricine i-ti ofera o shaorma !
In rest nu mai e nimic de spus ! final...Mars in PZDa mattii!
ps.faptul ca esti postac de ani de zile , spune mult ! frustrare , saracie , izolare , crettinisme , iddiotie , gandire limitata ....exact ceea ce le place politiicenilor ...voi sunteti TROLLII perfecti.

PS Trebuie sa recunosc ca nu va intelegeti bine deloc in satra.

 

Interpretari.

In Romania fiecare poate interpreta legea cum vrea muschiul lui.
Ce mai mare artizan si bard e unul,Dorneanu P.S.D. Cecere!

 

esti aiurea, amice !

aceste concluzii nu se datoreaza lui Dorneanu, oricat de partizan ar fi acesta cu p.s.d.-ul; totusi, Justitia trebuie ascultata, chiar si atunci cand ai fost "fraiera cu cioc" si n-ai actionat la timp, cu avocata ta cu tot.

Amice, doar de dragul adevarului:

Roion nici n-a zis ca Dorfleanu ar avea ceva de-a face cu hotărarea asta!

Prostia, domnia, ticalosia si in acest caz se plateste. Ne ri-

dem, va ridem, risilor, de risi ce sunteti. Un clasic vuvu, in viata de pe ziarecom afirma "SIMPLU". Sufar ca si la Iordache. In Sibiu asa ceva. Cine plateste ptr necunoasterea Constitutiei? Ptr doctorate? Ptr bauturile service in Palatul Victoria? Testele effectuate ptr greierica cu burtica?

Cite ruble paduchioase va da Putin pentru gunoaiele astea ?

.

Hhahaahahah ! BAGI PÙLA IN MATTA ,si sa-si Borasca PÙLA in

gura mattii si a lui Movici , toata romania si Europa , excremente infecte imputite, propagandisti si PUPINCURISTI lingai in cµr , jeguri ala natiunii si deseuri umane ....
MacGIGI , MosGerila, MosCraci Gigi Homosexualul si inghititorul de spermma si zoaie ce zice ca traieste inElvetia ...s-o fµti pe matta moarta jegule .....
Stii sa copii Poetule si Scriitorule de ca*cat , la fel ca si cu epigramele si postarile tale fµti pe matta aia currva si proasta ce sugge pµlla

Rusi PARAZITI, carati-va acasa !

.

foarte corecta opinia Justitiei !

a se continua pe aceasta cale, chiar daca KWJ inghite cu noduri aceasta galushka

 

Piedone de ce a fost validat la sect. 5 ?

Poate ne explica cineva DE CE Piedone a fost validat la sectorul 5 ?
Legea nu ar fi trebuit sa fie aceeasi pentru toti ?

 

MosG1 Rank user: MosG1 Rank user: x5 22.10.2020, 14:41

Mai su-gi mult PENSULA puscariasului porkar Drakmea si a tardatoruliui Dorfleanu??
Bine MOS ia din FATA fara rusine !

 

Movici ...ba LABBAGIULE , fµteoai pe japita de matta in gura

aia care sugge pµlla la urangutani si se fµte in cµr pe o sticla de bere ...mancame-ai ****atul cu MosMacacGIGI sa-si BORASCA PÙLA in gura voastra toti romanii ba sifiliticilor
Movici sa ma c*ac in gura ta sa-ti tina de foame , jegul natiunii si crettinul si iddiotul dobbitoc al sitului pupincurist PNL-ist currva de matta ai sculamentista sa-ti sugga PÙLAV

Rusi mitocani, carati-va acasa !

.

@ Stan Rank user: x5 22.10.2020, 17:51

esti jmeker, amice, dar nu tzin avocatzismele astea cu mine; roion n-a zis explicit, dar l-a implicat tangential pe dorneanu in situatie; nu iau apararea lui dorneanu, dar trebuie sa respectam adevarul sub toate formele sale, iar diversiunile nu sunt productive.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor