De ce Parchetul General nu preia ancheta in cazul reprezentantului PSD prins in Sectorul 1 cu un maldar de procese verbale sub brat

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 14:51

   

De ce Parchetul General nu preia ancheta in cazul reprezentantului PSD prins in Sectorul 1 cu un maldar de procese verbale sub brat
Procurorii Parchetului General sustin ca ancheta privind cazul incidentele electorale de la Sectorul 1 se desfasoara intr-un ritm alert, nu este dificila si fapta functionarului care a transportat 473 de procese verbale nu este una deosebita, asa ca nu preiau dosarul.

Este vorba de cazul reprezentantului PSD din Sectorul 1 care apare, in mai multe inregistrari pe Facebook, cu un maldar de procese verbale de numarare a voturilor sub brat.

Ziare.com a solicitat Ministerului Public un punct de vedere in acest caz, dupa ce europarlamentarul Clotilde Armand a solicitat institutiei sa preia ancheta. Parchetul General arata ca magistratii au examinat din oficiu posibilitatea preluarii anchetei, dar ca nu se impune acest lucru.

"Avand in vedere intrebarea dvs., va comunicam faptul ca a fost examinata din oficiu aplicarea dispozitiilor art.325 C.pr.pen. privind preluarea cauzei la un parchet ierarhic superior, cu privire la dosarul aflat in lucru la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, avand ca obiect art.391 C.pen. (in fapt, descoperirea in data de 28.09.2020 a unei persoane care detinea 473 procese-verbale de consemnare a rezultatelor votului de la sectii de votare din Sectorul 1).

Pe baza examinarii stadiului si obiectului cauzei, s-a retinut ca:

- In cauza a fost administrat un probatoriu amplu, intr-un timp extrem de scurt (3 zile), motiv pentru care nu este oportun sa intervina masuri care intrerup ori pot afecta ritmicitatea cercetarilor;

- La nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 sunt suficiente resurse umane si materiale apte a asigura un management eficient/optim al administrarii probatoriului si finalizarii intr-un timp rezonabil al acestuia; in prezent, cercetarile se efectueaza de organele de politie sub supravegherea procurorului,
- Fapta cercetata nu a relevat un mod de comitere complex si care sa presupuna administrarea de probatorii dintr-o gama larga, cu interconditionari intre rezultatele probelor, astfel incat organizarea cercetarilor sa aiba un grad mare de dificultate,
- Totodata, demararea prompta a cercetarilor si desfasurarea acestora pana in acest moment nu pun in discutie impartialitatea organelor de urmarire penala."

Citeste si: Cine este personajul prins in Sectorul 1 cu un maldar de procese verbale sub brat: "Am crezut ca e observator independent"
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4698 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
De ce nu preia parchetul general pupincurist al ciumei rosii ancheta
Foarte simplu, exact pentru motivele pentru care afirma ca NU trebuie sa-l preia: ancheta ESTE dificila, ESTE complexa intrucat ciuma rosie a pus la punct un intreg mecanism de furt de buletine de vot, de falsificare de buletine de vot si de procese verbale, iar fapta PESEDISTULUI care TRAFICA 473 de procese verbale este una deosebita de grava, dovedind ca ciuma rosie A FURAT ORGANIZAT LA NIVEL NATIONAL !!!
Parchetul general PUPINCURIST al infractorilor ciumei rosii !!!
Pauperovici
rank 1
gola nia romaneasca comunista
in toata splendoarea ei orientala cu iz de cada vru mon goloid.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor