Grindeanu contesta explicatiile date de Biroul Electoral privind situatia din Sectorul 1: "Dati-mi voie sa am semne de intrebare"

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 17:22
3217 citiri
Grindeanu contesta explicatiile date de Biroul Electoral privind situatia din Sectorul 1: "Dati-mi voie sa am semne de intrebare"
Sorin Grindeanu, prim-vicepresedintele PSD FOTO Facebook/Sorin Grindeanu

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat joi, 1 octombrie, ca Gabriela Firea va decide daca va cere anularea alegerilor pentru Primaria Generala a Capitalei si contesta explicatiile date de Biroul Electoral privind situatia de la Sectorul 1.

"Romanii trebuie sa aiba certitudinea ca votul lor este numarat corect si ca cei care castiga alegerile au legitimitatea publica data de vot. Domnul Tudorache a facut o cerere de anulare a alegerilor care va fi solutionata la BEC, asteptam in acest moment rezultatele acestei sesizari.

In momentul in care am vazut si acele imagini de aseara este normal ca acele semne de intrebare pe care le aveam deja de ieri sa fie din ce in ce mai mari si despre ceea ce priveste votul la Primaria Generala", a declarat Sorin Grindeanu intr-o conferinta de presa.

Acesta a spus ca primarul inca in functie, Gabriela Firea, va anunta decizia luata in urma consultarilor cu avocatii.

"Urmare a unei discutii interne, Firea si avocatii se vor consulta si vor anunta decizia pe care au luat-o impreuna.

Cu siguranta exista suspiciuni foarte, foarte mari si aceste semne de intebare pe care le avem fata de sistemul electoral din Bucuresti trebuie sa le avem indiferent de cine castiga. Ceea ce va spuneam ieri, ca nu inteleg un singur lucru, de ce se opun cei de la USR la acest demers, cel de renumarare a voturilor care, pana la urma, ar fi clarificat intreaga situatie. Un proces normal pentru democratia noastra. Doamna Firea va transmite decizia in cel mai scurt timp, urmare a consultarilor pe care le va mai avea cu avocatii sai.

Au fost discutii impreuna cu avocatii si in momentul in care pregatesti o anumita actiune trebuie sa ai toate datele. Am avut o discutie la nivel politic, urmand ca echipa formata din doamna Firea si avocati sa ia o decizie legata de pasul urmator si sa o anunte in cel mai scurt timp", a mai spus Grindeanu.

Prim-vicepresedintele PSD a mai spus ca nu intelege opozitia celor din USR. "Ceea e cel mai ciudat este ca peste tot unde domnii de la USR si PNL au cerut pe Sectorul 1 lor li s-a aprobat si noua nu. Nu vi se pare ca este un semn de intrebare?

Ceea ce s-a aratat aseara a accentuat suspiciunile noastre. De aceea nu intelegem opozitia celor de la USR in a se face lumina. Eu nu am vazut la Calarasi filmari si procese verbale anulate. Sunt un om cu rabdare. Nu vad decat o solutie si anume ca cererile noastre sa fie aprobate si am doar o explicatie in opozitia celor de la USR, daca stii ca esti nevinovat nu ai de ce sa te opui la asa ceva.

Am mai vazut aseara si un prim comunicat al Jandarmeriei. Lucrul cel mai bun este ca s-a deschid dosarul, acolo se va merge cu probe, nu cred in explicatiile biroului electoral de sector, dati-mi voie sa am semne de intrebare", a spus Grindeanu.

Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi în România. Va avea o lungime de 30,59 km FOTO
Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi în România. Va avea o lungime de 30,59 km FOTO
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Sorin Grindeanu, #Gabriela Firea, #sectorul 1 , #alegeri locale 2020