Grupul pentru Dialog Social, mesaj pentru bucuresteni: Mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru, votati rational

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 14:21
5297 citiri
Grupul pentru Dialog Social, mesaj pentru bucuresteni: Mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru, votati rational
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Grupul pentru Dialog Social arata intr-un apel adresat bucurestenilor, publicat pe pagina de Facebook, ca mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru, iar destinul european al Bucurestiului depinde exclusiv de indepartarea acestui primar.

Potrivit sursei citate, apelul GDS cheama bucurestenii sa voteze rational - astfel incat sa faca din Bucuresti un oras cu destin.

Iata intregul mesaj al GDS.

"Dragi bucuresteni,

Prezentul Apel al Grupului pentru Dialog Social pleaca de la o axioma simpla: pentru Bucuresti, mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru. De la traficul sufocat la absenta apei calde, de la urbanismul haotic si distructiv la poluarea masiva, toate problemele Bucurestiului isi au sursa comuna exact in persoana primarului care ar fi trebuit sa le anihileze - si sa faca din Bucuresti orasul european pe care il dorim cu totii.

Prin urmare, destinul european al Bucurestiului depinde exclusiv de indepartarea acestui primar toxic. Aceasta e miza alegerilor din 27 septembrie: nu doar administratia unei capitale - ci insusi destinul ei. Apelul GDS cheama bucurestenii sa voteze rational - astfel incat sa facem din Bucuresti un oras cu destin.

La alegerile parlamentare din 2016, PSD a folosit o arma politica eficienta: toxicitatea. A facut o campanie atat de toxica, a dezgustat atat de masiv electoratul, incat oamenii nu au mai iesit la vot. Iar rezultatul este cel pe care-l cunoastem, din nefericire, dureros de bine.

Acum, PSD mizeaza - la alegerile locale din Bucuresti - pe doua arme politice eficiente: pe de o parte, toxicitatea deja testata in alegerile anterioare (montajul recent cu Nicusor Dan este un bun exemplu). Pe de alta parte, cea de-a doua arma politica pe care mizeaza PSD este divizarea votului opozitiei. Singura varianta in care Gabriela Firea pierde fara dubiu este, asa cum au aratat toate scenariile si sondajele electorale, aceea in care Nicusor Dan este singurul candidat al Opozitiei unite.

Sondajele recente, de dupa intrarea in cursa a lui Traian Basescu, arata limpede cat de eficienta este pentru PSD divizarea opozitiei: distanta dintre Nicusor Dan si Gabriela Firea s-a redus pana aproape de disparitie. A vota cu Traian Basescu inseamna, de fapt, a vota pentru Gabriela Firea. Este concluzia aritmetica a tuturor sondajelor - si poate fi dezastrul acestui efort al Opozitiei de a se uni.

Dragi bucuresteni,

Iata, asadar, sensul Apelului GDS: sa nu lasam nici toxicitatea, nici divizarea votului urmarite de PSD sa functioneze. Sa iesim, mai intai, la vot - si, apoi, sa votam acel candidat unic al Opozitiei pe care toate sondajele il indicau drept invingator net al Gabrielei Firea: adica pe Nicusor Dan. Orice alt vot este, in mod direct, un vot pentru Gabriela Firea - si un vot impotriva acelui Bucuresti european pe care-l dorim.

Sa votam rational pentru un Bucuresti condus rational. Sau, altfel spus, sa votam matematic pentru un Bucuresti condus matematic. Fiindca efectiv este singura noastra sansa.

Grupul pentru Dialog Social."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#GDS nicusor dan, #gds gabriela firea, #Grupul pentru Dialog Social , #alegeri locale 2020