Marcel Ciolacu: "Avem informatii ca tarile europene nu permit organizarea de sectii de votare pe teritoriul lor"

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 12:06
6020 citiri
Marcel Ciolacu: "Avem informatii ca tarile europene nu permit organizarea de sectii de votare pe teritoriul lor"
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Timisoara, ca a aflat ca proiectul privind acordarea de tichete pentru copii a fost "taiat" de vicepremierul Raluca Turcan. "Nu este o zi vesela pentru noi, dupa balbaielile cu deschiderea scolilor", a spus Ciolacu. Liderul PSD a afirmat si ca anumite state europene nu permit organizarea de sectii de votare pentru romani.

"Nu este o zi vesela pentru noi, dupa balbaielile cu deschiderea scolilor. Astazi am aflat ca un proiect de lege cu tichete pentru copii, initiat de doamna Turcan cand era in opozitie, este taiat de doamna Turcan care acum este vicepremier. Dupa ce nu am gasit bani pentru alocatii, banii i-am alocat in contul la dispozitia primului ministru pentru mita. Dupa ce nu am gasit solutiile necesare si nu s-au inteles pe comisionul pentru mastile care trebuia sa ajunga la copii, acum trebuie sa indreptam in Parlament aceasta noua nedreptate copiilor", a declarat Ciolacu, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a sustinut ca are informatii ca unele capitale ale Europei nu permit organizarea de sectii de votare pentru romani.

"Avem informatii, daca nu oficiale, neoficiale, dar clare, ca toate capitalele si tarile europene nu permit pe teritoriul tarii lor sectii de vot necesare pentru ca romanii din diaspora sa voteze. Este ingrijorator deoarece se incalca principiul fundamental de a alege si de a fi ales. Revolutia din 1989 a pornit de la Timisoara si primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege si de a fi ales in mod democratic. E necesara o discutie cu ministrul de Externe pentru ca romanii sa nu aiba o noua umilinta, asa cum au avut-o cand au stat ore intregi in vami, pentru a intra in tara. Nu am luat in calcul ca tarile vor interzice organizarea de sectii", a afirmat Ciolacu.

In final, Ciolacu s-a aratat increzator ca PSD va obtine un scor bun la alegerile locale, in Timis si in Timisoara.

"Trebuie sa il cert pe Freddy (Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD - n.r.) ca nu s-a uitat la televizor la inaugurarea de la metrou unde a fost presedintele Iohannis si prima doamna Orban si ar fi vazut ca pupitrul nu se tine in soare. Mai multi lideri am depus un proiect de lege prin care atributul organizarii alegerilor il preia Parlamentul. El a fost atacat la CCR si asteptam verdictul. Din punct de vedere al responsabilitatii, cred ca toti oamenii politici trebuie sa confere dreptul romanului de a alege si de a fi ales. Intai avem alegeri locale. Sunt convins ca in Timis si Timisoara vom avea un scor bun. Avem candidati si specialisti, nu penali sau traseisti. Depinde ce vor timisorenii, daca doriti un om cu administratie sau un presedinte de consiliu judetean", a mai declarat Ciolacu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Ciolacu, #alageri locale , #alegeri locale 2020