Ludovic Orban: Cetatenii din localitatile carantinate vor putea vota in 6 decembrie. Nu vor exista restrictii privind deplasarea la sectiile de votare

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 11:34
3209 citiri
Ludovic Orban: Cetatenii din localitatile carantinate vor putea vota in 6 decembrie. Nu vor exista restrictii privind deplasarea la sectiile de votare
Ludovic Orban, premierul Romaniei FOTO Guvernul Romaniei

Cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot in toate localitatile care vor fi carantinate in 6 decembrie, nefiind nicio restrictie in acest sens, a declarat luni, 23 noiembrie, premierul Ludovic Orban.

"As vrea sa transmit un mesaj ca exista o oarecare ingrijorare din partea cetatenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. In toate localitatile carantinate, care vor fi carantinate in data de 6 decembrie, cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restrictie in ceea ce priveste deplasarea cetatenilor la sectiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental", a afirmat Orban, dupa sedinta conducerii PNL.

El a spus ca si cetatenii infectati cu noul coronavirus si cei din izolare vor putea vota cu urma mobila.

"De asemenea, toti cetatenii care se afla in izolare sau in carantina datorita faptului ca sunt infectati cu COVID, fie ca urmare a faptului ca vin dintr-o tara cu incidenta de infectare mai mare decat Romania si sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat in contact cu persoane bolnave, isi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise catre toti cetatenii care doresc sa voteze, sa vina urma mobila la ei acasa, din cauza faptului ca se afla in izolare la domiciliu sau in carantina. Deci, se va permite exercitarea dreptului de vot a fiecarui cetatean, fie ca se afla in izolare sau in carantina, fie daca se afla internat in spital din cauza infectarii cu COVID", a adaugat premierul.

Ludovic Orban a precizat ca masurile necesare se vor stabili prin decizie a BEC.

"Daca Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastra, fie aceasta reglementare se va introduce in cadrul Hotararii de Guvern privind starea de alerta, fie se poate introduce in ordinele de carantinare in care sa fie exceptate de la restrictii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot", a mai spus premierul.

El a mentionat ca pentru votul romanilor din diaspora s-a reusit deschiderea unui numar mare de sectii de votare in strainatate.

"In diaspora am reusit - il felicit pe domnul ministru Bogdan Aurescu - am reusit sa obtinem deschiderea unui numar mare de sectii de votare si va exista posibilitatea exercitarii dreptului de vot si in mod clar suntem in discutii cu toate autoritatile ca sa permita deplasarea si in zonele care se afla sub restrictii, sa permita deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot", a adaugat Orban.

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Ungaria restricționează traficul auto în weekend. Ce tip de mașini nu vor mai putea traversa țara
Ungaria restricționează traficul auto în weekend. Ce tip de mașini nu vor mai putea traversa țara
Traficul automarfarelor - autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone - pe teritoriul Ungariei va fi restricţionat din seara zilei de joi, ora 23 (ora României) până vineri, 15 martie,...
#Ludovic Orban, #alegeri locale 2020, #carantina, #COVID19, #restrictii circulatie, #sectii de votare , #alegeri locale 2020
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Si cei care nu vor sa voteze si va injura tot timpul ce au voie sa