Posibil fals in documentele electorale, investigat de procurorii de la Sectorul 1. Primaria se joaca intre Clotilde Armand si Dan Tudorache

Autor: Ovidiu Vanghele - jurnalist
Luni, 28 Septembrie 2020, ora 20:33
20970 citiri
Posibil fals in documentele electorale, investigat de procurorii de la Sectorul 1. Primaria se joaca intre Clotilde Armand si Dan Tudorache

Procurorii Parchetului Sectorului 1 din Bucuresti s-au autosesizat si investigheaza o posibila fapta de falsificare a documentelor electorale in alegerile locale.

Procurorul Calin Radu Bogdan, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, a declarat, luni seara, pentru Ziare.com, ca procurorii au deja in lucru un dosar deschis initial de politistii sectiei 4 din Capitala.

Dosarul a fost deschis dupa ce, printr-un apel la 112, fusese reclamata o posibila infractiune.

Procurorul citat a afirmat ca fapta cercetata este cea prevazuta de articolul 391 din Codul Penal, respectiv "Falsificarea prin orice mijloace a inscrisurilor de la birourile electorale".

Aceasta fapta se pedepseste, potrivit aceluiasi articol, cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Alineatele 3 si 4 ale aceluiasi articol prevad o serie de circumstante agravante ale acestei fapte, care, astfel individualizata, ajunge sa fie pedepsita cu inchisoare de la doi la sapte ani.

"Hai sa va arat cum aratau cele "200 de voturi in plus" despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviti codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Asa a numarat PSD voturile. Acum nu le-a mers", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

UPDATE Ancheta privind posibile fraude la alegerile de la Sectorul 1, in urma sesizarii facute de Clotilde Armand. Tudorache: "Niste prostii"

Deputatul Claudiu Nasui: Avem dovada ca se fura voturile USR-PLUS

Candidatul Cristian Bacanu explica modul in care ar fi fost furate voturile PNL in Sectorul 5

Deputatul USR Tudor Pop: La unele sectii, procesele verbale sunt completate gresit

#alegeri locale 2020, #frauda electorala, #parchetul sectorului 1 , #alegeri locale 2020