Klaus Iohannis: Partidul Social Democrat trece in opozitie cu unul dintre cele mai slabe rezultate

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 18:15
5375 citiri
Klaus Iohannis: Partidul Social Democrat trece in opozitie cu unul dintre cele mai slabe rezultate
Klaus Iohannis este presedintele Romaniei FOTO Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut luni, 28 septembrie 2020, la ora 18.00, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, transmite Administratia Prezidentiala.

Principalele declaratii sustinute de presedintele Klaus Iohannis:

Felicit autoritatile implicate si pe toti membrii birourilor electorale. Procesul de vot s-a desfasurat fara probleme majore. Avem un nou exemplu ca atunci cand autoritatile actioneaza cu raspundere, rezultatele se vad. Le multumesc tuturor cetatenilor care au mers ieri la urne.

Am avut o prezenta buna la vot, cu atat maim ult cu cat ne aflam intr-o criza sanitara. Societatea romaneasca actioneaza cu maturitate si intelepciune. Implicarea fiecaruia dintre noi in momentele de dicize majora privind viitorul nostru este ceea ce va transforma tara noastra in Romania pe care ne-o dorim.

Victoria apartine in primul rand democratiei romanesti. S-a conturat o noua realitate politica, cea in care PNL si USR devin fortele cu o majoritate divina.

Partidul Social Democrat trece in opozitie cu unul dintre cele mai slabe rezultate.

Pentru PNL este un scor istoric, cea mai buna performanta electorala din ultimii 30 de ani. Felicitari, sunteti astazi cel mai mare partid din Romania.

Pentru USR PLUS este de asemnenea un scor foarte bun.

Votul de ieri a fost unul de seriozitate in viata publica. Este un semnal foarte clar ca pentru colaborarea si pe viitor a formatiunior de dreapta, Romania are sansa sa se dezvolte.

Oamenii isi doresc comunitati administrate de lideri competenti care isi asuma raspunderea indiferent de circumstante.

Pentru ca Romania sa se modernizeze, epoca PSD trebuie sa se incheie definitiv.

Este doar o victorie de etapa.

Incurajez partidele democratice sa continue dialogul.

Mai avem un pas pentru a incheia acest val de schimbare.

Victoria de la locale trebuie confirmata la parlamentare, cand majoritatea toxica ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprita prin votul cetatenilor.

Doar atunci vom avea toate premisele pentru modernizarea Romaniei cu adevarat.

Aici se numara si modificarea legii pentru alegerea primarilor in doua tururi.

Ii felicit pe toti cei care au castigat mandate dar ii avertizez ca nu vor avea o misiune usoara pentru ca asteptarile oamenilor sunt foarte mari.

Fac un apel catre autoritatile locale sa organizeze tranzitia de putere cat mai rapid si fluent.

Ne aflam in plina criza sanitara si de implicarea tuturor factorilor depinde gestionarea acestei situatii complicate.

Aparitia publica a sefului statului vine in contextul in care candidatul PNL-USR PLUS la Primaria Capitalei Nicusor Dan a obtinut 42.74 % din voturi la alegerile locale de duminica, in timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul in functie Gabriela Firea, are un scor de 37.97%, indica datele provizorii dupa numararea a peste 94,17 % din voturi.

De asemenea, candidatul PNL si USR-PLUS Radu Mihaiu a obtinut mandatul la Primaria Sectorului 2, Ciprian Ciucu la Primaria Sectorului 6, iar la Sectorul 1 Clotilde Armand ar fi inaintea contracandidatului PSD Daniel Tudorache, actual primar al sectorului. Totusi, Tudorache sustine, ca dupa terminarea numaratorii paralele, are in plus 200 de voturi fata de candidata PNL si USR-PLUS Clotilde Armand.

Totusi rezultatele partiale provizorii centralizate pana in prezent de BEC indica faptul ca Tudorache are 31.622 de voturi, iar Clotilde Armand 33.249, insa mai sunt de numarat inca 8.778 de voturi.

ANALIZA Harta politica a Romaniei dupa alegerile locale. Cum a fost impartita Romania intre PSD, PNL si UDMR la consiliile judetene

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis a fost inclus pe lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, într-o analiză a Euronews Italia, citată de Rador Radio România, în...
#alegeri locale 2020, #Klaus Iohannis, #declaratii, #Presedintele Romaniei, #Cotroceni , #alegeri locale 2020