Primarul ales al municipiului Alba Iulia va solicita efectuarea unui audit, dupa ce va fi investit in functie

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 15:04
2343 citiri
Primarul ales al municipiului Alba Iulia va solicita efectuarea unui audit, dupa ce va fi investit in functie
Foto: Facebook/Gabriel Plesa

Primarul ales al municipiului Alba Iulia, Gabriel Plesa (USR-PLUS), a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca, dupa ce va fi investit, va solicita efectuarea unui audit, pentru ca vrea sa stie ce anume preia.

"Dupa ce ajung in Primarie, va anunt oficial ca voi face un audit, ori cu o firma de specialitate din exterior, ori cu un audit al Curtii de Conturi, pentru ca mi se pare normal sa vad ceea ce preiau si, nu neaparat eu, trebuie sa stie albaiulienii. In baza principiului transparentei la care tin enorm de mult, trebuie sa fac acest lucru", a declarat Gabriel Plesa.

Noul primar a subliniat ca una dintre "prioritatile" sale este "transparenta deciziilor", astfel incat cetatenii sa stie tot ce se va hotari pentru binele comunitatii.

Votat de 36,80% dintre alegatorii prezenti duminica la urne, cu 3,08% mai mult decat contracandidatul sau, liberalul Voicu Paul, Gabriel Plesa s-a aratat convins ca balanta a "inclinat" spre el, in primul rand, din cauza "mesajelor confuze, populiste" si a "uzurii vechii administratii".

Noul primar ales a facut referire si la lansarea de catre Alianta USR PLUS a unei consultari cetatenesti, care va sta la baza deciziei privind formarea majoritatii politice in Consiliul Local (CL) Alba Iulia, in conditiile in care, in urma alegerilor locale, PNL a obtinut 9 mandate, USR PLUS - 7, PSD - 4, ultimul mandat revenind unui independent.

Plesa a spus ca, desi deputatul liberal Florin Roman s-a exprimat pe o retea de socializare ca, la Alba Iulia, decizia politica "corecta" pentru PNL ar fi intrarea in opozitie, el nu a vazut inca o pozitie oficiala a partidului in acest sens.

"Ii respect opinia (liberalului Florin Roman - n.r.), dar, categoric, pe mine ma intereseaza ceea ce vor cetatenii, in primul rand, tocmai de aceea facem si acest demers democratic. Ce hotarasc in interior la PNL e decizia dansilor si o vom respecta", a mai declarat Gabriel Plesa.

Intrebat daca, in cazul constituirii unei majoritati cu PNL, ar accepta ca viceprimar pe contracandidatul sau, Voicu Paul, Plesa a mentionat ca el va lucra cu oricine vrea sa vina sa se puna in slujba orasului, subliniind insa ca liberalul a primit duminica un "vot de sanctiune".

"Daca va fi cu PNL (majoritatea constituita - n.r.), sigur, (...), vom lua decizia daca acceptam o propunere sau alta din partea PNL. Din punctul meu de vedere, eu voi lucra, categoric, cu oricine vrea sa vina sa se puna in slujba orasului, doar ca, trebuie sa spun, in urma cu 3 zile, oamenii au dat si un vot de sanctiune, iar acest vot de sanctiune a fost impotriva vechii administratii. Din nefericire, domnul Voicu Paul a fost in centrul acestui vot de sanctiune si va trebui sa tinem cont de acest lucru", a sustinut Plesa.

In ceea ce priveste o posibila alianta cu PSD, el a afirmat ca USR-PLUS a fost si este adversara PSD, insa, fiindca nu exista o majoritate in CL, daca cetatenii vor fi de acord cu aceasta, varianta in cauza este posibila. 'Trecem peste orgolii politice pentru a putea lucra pentru oras", a conchis noul primar al municipiului resedinta de judet.

Prezenti la conferinta de presa, co-presedintii Aliantei USR - PLUS Alba au multumit electoratului pentru votul acordat duminica.

"Am reusit sa scoatem un rezultat extraordinar. Alianta USR PLUS Alba a reusit sa intre in 25 de consilii locale la nivel de judet. Avem 46 de mandate de consilier local, 4 mandate de consilier judetean si doi primari, in Alba Iulia - Gabriel Plesa si Lupsa - Radu Penciu. Este primul pas pe care il face Alianta USR PLUS Alba in aceste alegeri locale. De aici incepem sa construim, sa construim buna guvernare, sa venim cu acea viziune in consiliile locale, sa venim cu oameni care isi doresc sa faca bine si oameni care isi doresc sa faca un al mod de a face politica", a declarat Beniamin Todosiu (USR).

La randul sau, Mihail David (PLUS) a spus ca scorul reusit in 27 septembrie in municipiul resedinta de judet nu doar ca onoreaza, dar si obliga.

"Vrem ca in urmatorii patru ani sa demonstram ca USR PLUS (...) va fi acea schimbare, in comparatie cu ceea ce, din pacate, a insemnat pana acum vechea clasa politica", a declarat David.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Gabriel Plesa, #alba iulia, #USR , #alegeri locale 2020