Primarul ales al Constantei, Vergil Chitac, spune ca va chema Curtea de Conturi sa verifice legalitatea cheltuielilor

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 17:03
3960 citiri
Primarul ales al Constantei, Vergil Chitac, spune ca va chema Curtea de Conturi sa verifice legalitatea cheltuielilor
Foto: Facebook/ Vergil Chitac

Primarul ales al municipiului Constanta, liberalul Vergil Chitac, a declarat, miercuri, ca printre lucrurile pe care le va face imediat ce va prelua mandatul in mod oficial va fi chemarea Curtii de Conturi pentru a verifica legalitatea cheltuirii banului public pana in prezent si a contractelor aflate in derulare.

Chitac a mentionat, pe pagina sa de Facebook, ca in mandatul sau de primar va prezenta in mod transparent intreaga activitate a administratiei locale.

"Dragi constanteni, peste cateva zile ne intram in drepturi. In mandatul meu, va voi prezenta transparent toata activitatea de la Primarie si voi explica fiecare actiune si fiecare gest pe care le voi face in calitate de primar. Imi doresc sa existe dialog permanent si sa nu planeze nici cea mai mica suspiciune asupra corectitudinii activitatii mele", a spus primarul ales al Constantei.

El a afirmat ca va cere rapoarte de lucru de la toate directiile si institutiile subordonate primariei.

"Va prezint mai jos care sunt lucrurile pe care le voi face imediat ce preiau mandatul in mod oficial: 1. Cer rapoarte de lucru de la toate directiile si institutiile subordonate, care sa imi prezinte problemele pe termen scurt si planul de actiuni pe termen lung; 2. Fac analiza bugetului de venituri si cheltuieli al Primariei pentru a sti exact cum stam si cum putem imbunatati situatia; 3. Iau legatura cu toti furnizorii de utilitati (apa, canalizare, caldura, gaze, electricitate) pentru a vedea care e situatia inaintea iernii si a nu ne trezi cu surprize neplacute; 4. Nu in ultimul rand, chem Curtea de Conturi. Voi verifica cu exactitate legalitatea cheltuirii banului public pana in acest moment si a contractelor aflate in derulare", a postat Vergil Chitac.

Potrivit acestuia, o alta "problema" o reprezinta sefii din directiile municipalitatii, care sunt numiti politic si care nu performeaza.

El a adaugat ca garanteaza ca va reforma administratia si modul in care se face management la Primarie, iar acest proces va incepe de sus, de la top-management, unde sunt "problemele foarte mari".

"Va fi mult de lucru si voi intampina probleme numeroase, sunt perfect constient de acest lucru. Dar cunosc administratie si procesele de lucru. Sunt convins ca impreuna vom transforma Primaria si vom performa pentru binele Constantei", a mai scris primarul ales Vergil Chitac.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR a trimis marți, 23 aprilie, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentaţia de atribuire a contractului pentru...
#primar, #Constanta, #curtea de conturi, #cheltuieli , #alegeri locale 2020
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
O masura ABSOLUT NORMALA ! Dar ar trebui mai intai schimbati sefii.