Ziare.com

Raed Arafat reactioneaza in scandalul purtarii mastilor de protectie din sectiile de votare: "E ca si cum ai veni cu o arma in mana"

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 11:03

   

Raed Arafat reactioneaza in scandalul purtarii mastilor de protectie din sectiile de votare: "E ca si cum ai veni cu o arma in mana"
Secretarul de stat Raed Arafat reactioneaza dur in scandalul purtarii mastilor de protectie in sectiile de votare. El spune ca gestul de a intra in sectiile de vot fara masca de protectie este comparabil cu cel al unei persoane care ar dori sa intre cu o arma.

Arafat precizeaza ca purtarea mastilor in sectiile de votare este obligatorie, iar acest lucru nu incalca drepturile oamenilor, potrivit unei postari pe reteaua Facebook. Mai mult, acest fapt este reglementat prin Legea 55 din 2020 care se refera la combaterea pandemiei de COVID-19.

Arafat: Cel care nu poarta masca este o sursa de infectie

Seful DSU a precizat ca la intrare in sectia de vot trebuie sa fie asigurata o rezerva de masti pentru cei care dintr-un motiv sau altul ajung la sectia de vot fara masca.

"Vorbim de o situatie ipotetica a unei persoane care nu vrea sa poarta masca. Persoana respectiva ajunge la sectia de vot si insista sa intre sa voteze dar fara masca. Din punct de vedere al sanatatii publice, persoana respectiva este o posibila sursa de infectie pentru alte persoane aflate in sectia de vot, respectiv membrii comisiei si alegatorii care se afla in sectie. Persoana respectiva reprezinta un risc pentru ceilalti si o amenintare asupra sanatatii lor, chiar si daca persoana respectiva nu crede si nu admite acest fapt", a transmis Arafat.

Daca vine fara masca este ca si cum ar veni cu arma la vot

Doctorul Arafat a vorbit si despre o alta situatie ipotetica: "O persoana se prezinta la sectia de vot cu o arma la vedere, ea nefiind condamnata si avand la momentul respectiv dreptul sa voteze; O lasam sa intre in sectia de vot sa voteze sau este oprita la intrare pentru a proteja persoanele aflate in interior?"

Purtarea mastii in institutiile publice este legiferat. Sectia de vot este o institutie publica si in acelasi timp este intr-un spatiu inchis, deci purtarea mastii in sectia respectiva este obligatorie in conformitate cu Legea 55 din 2020, articolul 13 care prevede urmatoarele:

'Pe durata starii de alerta, prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului afacerilor interne se poate institui:

a) obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice inchise, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca;

b) obligativitatea organizarii activitatii institutiilor si autoritatilor publice, operatorilor economici si profesionistilor, astfel incat sa se asigure la intrarea in sediu, in mod obligatoriu, triajul epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor, atat pentru personalul propriu, cat si pentru vizitatori. Pentru personalul propriu triajul epidemiologic consta in masurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizeaza prin masurarea temperaturii.'



Citeste si:

Raed Arafat: Daca o persoana refuza sa poarte masca de protectie nu va fi lasata sa intre in sectia de votare

Arafat: Cine refuza sa poarte masca, nu va fi lasat sa intre in cabina de vot
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2059 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

* * *

- i-auzi tata !la supermarket nu intri fara masca , da' la votare , o dam cu drepturile omului de a infecta oameni nevinovati !😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

 

Ziua Θ™i

Arafat mancand ra_hat.

Si copistii de pe Zoaie.com care reproduc orice flatulenΘ›Δƒ vocala a acestui criminal, ca si pe cele ale trompetelor Tataru, Musta, Dorobat, Mahelr, RAfila etc - dovedind ca sunt niste slugoi jalnici platiti sa o faca, incapabili sa copie si altfel de stiri.

 

@Tont-la-vale se pravale 12:36

"sa copie" nu exita in limba romana , da' agramatzii insista !😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

"nu exita" ?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!

Chiar TU tovarase Niciolae care ii corectezi pe toti?!?!?
RUSINICAAAA!!!!!!!!!!

07.23

- nu exista ! scuze !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor