Sindicatul politistilor reclama conditiile inumane in care au fost nevoiti sa stea unii politisti trimisi sa pazeasca buletinele de vot. Incaperi insalubre in care ploua, scaune murdare si soareci

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 23:50
2973 citiri
Sindicatul politistilor reclama conditiile inumane in care au fost nevoiti sa stea unii politisti trimisi sa pazeasca buletinele de vot. Incaperi insalubre in care ploua, scaune murdare si soareci
Conditiile in care au stat politistii care au pazit urnele in judetul FOTO Sindicatul Europol

Zeci de mii de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizati pentru a asigura buna desfasurare a procesului de vot pe parcursul scrutinului din 27 septembrie. Cei mai multi au asigurat paza sectiilor de votare, iar unii dintre acestia au fost nevoiti sa isi faca datoria in conditii inumane.

Pe site-ul Sindicatului Europol au fost postate filmulete care aratau camere insalubre, cu acoperisul spart din care se prelingea apa pe langa bec, scaune extrem de murdare si soareci.

"Romania, judetul Neamt, proces electoral! Sectii de votare, conditii inumane! Asa arata sectiile de votare unde politisti, pompieri si jandarmi au fost trimisi sa "locuiasca" zeci de ore, in cladiri unde nici animalele de curte n-ar putea fi tinute pentru ca ministrul Vela ar trimite "Politia Animalelor" sa-i sanctioneze pe proprietari!", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

"In aceste imagini se poate vedea cu ochiul liber cum colegul nostru, in incinta sectiei de votare, in eventualitatea unei ploi torentiale ar fi avut nevoie de cizme de cauciuc, umbrela si eventual de o casca de protectie ca sa nu fie ranit in momentul in care s-ar fi desprins bucati din tavan, ori un echipament special pentru a nu fi electrocutat", se arata pe site-ul Sindicatului Europol.

Potrivit sindicalistilor, "in ziua de 24 septembrie 2020, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul de politie Eduard Miritescu a solicitat sefilor de inspectorate sa verifice sectiile de votare astfel incat politistii sa poata beneficia de conditii omenesti pe timpul in care vor asigura paza buletinelor de vot, precum si buna desfasurare a procesului electoral si totodata sa li se asigure timpul necesar de refacere a capacitatii de munca".

Se pare insa ca nu au fost luate in serios dispozitiile sefului.

"Inspectorii sefi nu au depus un minim de diligente in vederea limitarii riscului de infectare si asigurarii accesului la grupuri sanitare, astfel ca politistii care au asigurat paza si masurile de ordine in cadrul sectiilor de votare amplasate in unitatile de invatamant din mediul rural au fost nevoiti sa execute serviciul in cladiri insalubre in care ploua, printre soareci, neavand acces la apa curenta ori grupuri sanitare", a mai aratat Sindicatul Europol pe site-ul organizatiei.

Pe de alta parte, ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a arata multumit de desfasurarea alegerilor, iar luni, 28 septembrie 2020, le multumea anagajatilor MAI, pe pagina sa de Facebook, pentru buna organizare.

"Le multumesc tuturor angajatilor MAI carora li se datoreaza buna desfasurare a alegerilor.

Ei sunt cei care au fost la datorie si in ziua votului, au executat misiuni si in perioada premergatoare alegerilor, vor continua si in zilele urmatoare activitatile specifice de protejare a birourilor electorale, a materialelor, a documentelor si buletinelor de vot", a scris Marcel Vela pe pagina sa de socializare.

Realitatea din teritoriu: scaune murdare si soareci

"Asa arata "scaunul" pe care unul dintre colegii nostri a fost nevoit sa stea, in conditiile in care a asigurat timp de 17 ore in continuu serviciul de paza a buletinelor de vot dintr-o sectie de votare amplasata intr-o scoala, bineinteles fara acces la apa curenta sau toaleta.

scaune", mai semnaleaza Sindicatul Europol.

Reprezentantii politiei au aratat si imagini cu locuri in care soarecii se plimba nestingheriti.

"Musafirul nepoftit din incinta acestei sectii de votare este reprezentat de un soarece, un adevarat purtator de agenti patogeni, care cel mai probabil a dat iama prin urnele de vot incercand sa-si exercite drepturile electorale, desi la prima vedere si dupa grija manifestata de catre ministrul Vela cu privire la modul de executare a serviciului de catre colegii din teritoriu, ne-am gandit ca am putea avea de a face cu un supervizor dotat cu o camera video miniaturala care transmitea in mod direct catre MAI conditiile umilitoare in care politistii si-au exercitat atributiile de serviciu", a mai scris Sindicatul Europol.

In total, pentru aceasta zi, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera si lucratori de la alte structuri.

Aproximativ 13.000 de angajati MAI au fost responsabili de mentinerea ordinii publice la nivel national, iar 20.243 au asigurat protectia sectiilor de votare.

Peste 4.300 de lucratori MAI au avut misiunea de a solutiona sesizarile cu privire la faptele nelegale care au legatura cu procesul de vot, in timp ce peste 5.000 de angajati au reprezentat rezervele de interventie.

Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Fostul internațional Ionel Ganea (50 de ani) a avut parte de o altercație cu polițiștii înaintea meciului amical România - Irlanda de Nord (1-1), disputat vineri seară pe Arena Națională....
Ionel Ganea îi acuză pe polițiști de abuz: ”Zbiera, era foarte agitat și îmi tot repeta...”
Ionel Ganea îi acuză pe polițiști de abuz: ”Zbiera, era foarte agitat și îmi tot repeta...”
Fostul internațional Ionel Ganea (50 de ani) a avut parte de o altercație cu polițiștii înaintea meciului amical România - Irlanda de Nord (1-1), disputat vineri seară pe Arena Națională....
#alegeri locale 2020, #sectii de votare, #pregatire alegeri, #conditii inumane, #politie , #alegeri locale 2020