Tariceanu: Colectarea selectiva, pe zile, in functie de tipul de gunoi, o solutie pentru mediu si sanatatea noastra (P)

Publicitate electorala
Luni, 21 Septembrie 2020, ora 10:11
9354 citiri
Tariceanu: Colectarea selectiva, pe zile, in functie de tipul de gunoi, o solutie pentru mediu si sanatatea noastra (P)

Muntii de gunoaie nereciclate au ajuns o amenintare la sanatatea tuturor. Candidatul ALDE la Primaria Capitalei, Calin Popescu Tariceanu, propune o solutie simpla, pe zile, de colectare si ridicare a gunoiului, care sa vina in completarea obligatiei fiecaruia dintre noi de a colecta selectiv: luni- gunoi menajer, marti - plastic, miercuri - sticla, joi - din nou gunoi menajer. Astfel, reciclarea va deveni efectiva.

Calin Popescu Tariceanu, candidatul ALDE la Primaria Capitalei, considera ca nu exista alta cale decit sa ne schimbam modul in care colectam si se ridica gunoiul menajer.

"Trebuie sa ne schimbam modul in care privim gunoiul menajer si nu doar pentru ca ne asteapta amenzi grase de la UE, ci pentru ca modul in care tratam problema acum este o fundatura. Gropile din jurul Bucurestiului sunt pline si este doar o chestiune de timp pana cand vom ajunge la catastrofa ecologica", spune candidatul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu atrage atentia ca, din cele peste un million de tone de gunoi menajer care se colecteaza anual din Bucuresti, mai putin de un sfert din el este gunoi menajer propriu zis, restul fiind materiale care pot fi refolosite.

"Va trebui sa incepem sa colectam selectiv si o solutie este sa o facem pe zile. Sunt mai multe feluri in care putem colecta selectiv. Mie imi place unul pe care l-am vazut in Belgia, selectare pe zile. Luni - gunoi menajer (resturi vegetale, animale, etc), marti - plastic, miercuri - sticla, joi - din nou gunoi menajer, si tot asa. Daca noi o sa facem acest efort si firmele care colecteaza gunoiul vor trebui sa faca eforturi pentru a nu mai vedea cum gunoiul pe care noi il selectam este aruncat de-a valma in aceeasi masina", spune candidatul ALDE.

Mai mult, o crestere a eficientei colectarii cred ca va aduce beneficii companiilor care o fac, astfel ca si costul colectarii poate sa scada. Mai mult, candidatul ALDe subliniaza ca deseul menajer poate fi ars in scopul de e produce energie electrica.

"In acest fel vom putea sa reducem extrem de mult cantitatile de gunoi care astazi se duc la gropi si putem face sistemul de management al gunoiului menajer unul sustenabil", concluzioneaza candidatul ALDE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Tariceanu, #alegeri locale 2020, #groapa gunoi , #alegeri locale 2020