USR-PLUS Iasi afirma ca primarul Mihai Chirica este "nedigerabil", iar PNL va avea majoritate in Consiliul Local doar daca se reface USL

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 17:51
5104 citiri
USR-PLUS Iasi afirma ca primarul Mihai Chirica este "nedigerabil", iar PNL va avea majoritate in Consiliul Local doar daca se reface USL
FOTO: Cosette Chichirau

Liderul USR Iasi, deputatul Cosette Chichirau, sustine ca primarul Mihai Chirica va fi nevoit sa bata palma cu PSD in Consiliul Local si sa refaca USL-ul, precizand ca PNL nu are cum sa faca altfel majoritate.

Cosette Chichirau a scris, joi, pe Facebook ca primarul ales Mihai Chirica "si-a pierdut cu totul controlul", pentru ca nu poate face majoritate in Consiliul Local.

"De doua zile este stapanit de furie si de frica. Furie ca a pierdut puterea si frica pentru ca are datorii mari din campanie pe care nu le mai poate onora. Mihai Chirica a promis doua posturi de viceprimar, crezand ca PNL va lua peste 45 la suta, dar acum nu poate da niciunul. Cu PNL la 32 la suta si PMP la 5 la suta, nu are cum sa faca majoritate. Asa ca va fi nevoit sa bata palma cu PSD si sa refaca USL-ul in Consiliul Local", afirma Cosette Chichirau.

Ea a mai spus ca USR-PLUS va avea noua consilieri locali si va putea bloca toate hotararile care privesc patrimoniul orasului, inclusiv schimburile de terenuri.

"Avem o treime din Consiliul Local, iar Chirica are interzis la combinatii. Echipa noastra nu datoreaza nimic nimanui. De aceea, suntem liberi sa fim in slujba iesenilor. USR-PLUS va colabora punctual pe proiecte cu celelalte partide, pentru binele iesenilor", afirma Cosette Chichirau.

La randul sau, deputatul Marius Bodea afirma, intr-un comunicat de presa, ca lipsa de credibilitate si coruptia din primarie fac imposibila colaborarea dintre edilul liberal Mihai Chirica si USR-PLUS in Consiliul Local.

"Dupa ce a sunat personal fiecare ales al PSD din CL Iasi, fostii sai colegi si camarazi de nelegiuiri, incercand sa ii cumpere si sa isi faca majoritate, si tot nu i-a iesit socoteala, si-a amintit brusc de USR-PLUS si l-a apucat dragostea de noi. Multumim, dar nu. Aproape 60% dintre iesenii care au votat duminica au ales schimbarea lui Mihai Chirica. Printre ei ne aflam si noi. Lipsa sa de credibilitate, coruptia pe care a instituit-o in primarie, averea sa nejustificata, care o trece pe toate neamurile sale, abuzul, sfidarea si aroganta cu care a tratat acest oras il fac pentru noi, cei din USR-PLUS, de nedigerat", a precizat Marius Bodea.

Liderii PNL Iasi Costel Alexe si Mihai Chirica au propus formarea unor majoritati de dreapta in Consiliul Local si Consiliul Judetean, din care sa faca parte PNL, PMP si USR-PLUS. Liderii USR si PLUS au respins vehement propunerea PNL.

In Consiliul Judetean, PNL poate face majoritate doar cu PMP, insa in Consiliul Local, liberalii au majoritate doar daca se aliaza cu PSD sau cu USR-PLUS.

PNL a obtinut 11 mandate in Consiliul Local, USR-PLUS noua, PSD cinci, iar PMP doua.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Nou sondaj pe tema intenției de vot. PSD, lider detașat. PNL și AUR se bat pentru locul doi, USR este pe patru
Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în...
#cosette chichirau, #usr iasi, #Chirica, #PSD, #PNL , #alegeri locale 2020