Adriana Saftoiu: Legile permit coruptia

Luni, 17 Noiembrie 2008, ora 08:00
3206 citiri
Adriana Saftoiu: Legile permit coruptia

Candidatul PNL la alegerile parlamentare, Adriana Saftoiu, este de parere ca nu ar exista coruptie daca ar exista o alta legislatie si ca degeaba asteapta lumea sa spuna politicienii cine e si cine nu e corupt, pentru ca aceasta nu este treaba lor, ci a legii.

"Legile permit coruptia. Imi relata cineva ca un caiet de licitatii pentru asfaltare de drumuri impunea ca firmele sa aiba un numar exact de utilaje. Numai o firma indeplinea criteriul acesta. A castigat si zici ca si legal! Cred ca toate problemele pleaca de la modul in care s-au facut legile, ca sa se strecoare printre ele baietii destepti si numai naivii cred ca ei apartin unui singur partid.

Nu politicienii ar trebui sa ne spuna cine e corupt, ci legea. Asta ar trebui sa fie grija noastra ca politicieni. Sa facem legi fara bresele care permit toate aceste furaciuni", a declarat Saftoiu intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Intrebata de relatia cu omul de afaceri Dinu Patriciu si daca acesta i-a finantat sau nu campania, Adriana Saftoiu a raspuns ca nu poate spune ca exista o "relatie" cu acesta si ca nici nu a primit bani de la el, inca.

"Cuvantul 'relatie' e mult spus. Ne-am intalnit atunci cand mi s-a facut propunerea de a candida. Am discutat, m-a incurajat sa accept. Am refuzat cateva luni la rand, erau alegerile locale, eram consultant al organizatiei PNL Prahova. Am tras de timp, sperand ca acest mod de a spune 'nu' este un refuz diplomatic. Dar au fost mai perseverenti decat m-am asteptat, mai ales domnul Mircea Ionescu Quintus. Cu domnul Patriciu m-am intalnit in acest context", a spus fostul consilier prezidential.

Adriana Saftoiu a mai spus ca oamenii din colegiul in care candideaza sunt in general saraci, dar ca nici nu incearca sa-si gaseasca un loc de munca, preferand sa traiasca din ajutorul social.

"Am descoperit familii apte de munca, cu cate trei copii, care primesc ajutor social, un milion pe membru de familie. Ar trebui sa lucreze vreo 36 de ore in folosul comunitatii. Aproape niciodata nu se intampla acest lucru. Se complac in aceasta situatie. Am fost la o fabrica de panificatie al carei patron a incercat, fara succes, sa faca angajari din zona. Pentru doua, trei milioane in plus fata de ajutorul social, sa te trezesti de dimineata, sa te duci la serviciu? Mai bine stai acasa, cu mana intinsa", a criticat candidatul PNL.

Adriana Saftoiu a acuzat clasa politica de lipsa de viziune si coerenta.

"Sentimentul pe care-l am este de lipsa de viziune si de coerenta a clasei politice. As vrea sa vad un guvern care vine si spune ca in patru ani va conecta toata tara la reteaua de apa, gaze si va rezolva canalizarea. Sunt chestiuni mari, unde ar trebui sa existe un consens national, dar la noi politica se face cu ura, iar ura nu genereaza decat rau.

Citeste si:
Dragoş Pîslaru crede că guvernul minoritar USR poate trece de Parlament „dintr-un calcul cinic”: „PNL ne pot lua pe post de ciuca bătăilor”
Dragoş Pîslaru crede că guvernul minoritar USR poate trece de Parlament „dintr-un calcul cinic”: „PNL ne pot lua pe post de ciuca bătăilor”
Europarlamentarul USR Dragoş Pîslaru, propus de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, consideră că PNL şi PSD ar putea vota un guvern minoritar al USR din...
Florin Cîţu anunţă soluţiile PNL pentru facturile românilor. Amânarea plăţii pentru cei care nu pot achita, una dintre propuneri
Florin Cîţu anunţă soluţiile PNL pentru facturile românilor. Amânarea plăţii pentru cei care nu pot achita, una dintre propuneri
Premierul interimar Florin Cîţu spune că liberalii au trei propuneri pentru facturile majorate la energie din această iarnă, măsurile vizând plafonarea preţului la energie, compensarea unei...
Sursa: Ziare.com