Alegeri parlamentare 19 sectii de votare din sectorul 1 nu au presedinti

Sambata, 29 Noiembrie 2008, ora 13:34
1806 citiri
Alegeri parlamentare 19 sectii de votare din sectorul 1 nu au presedinti

Un numar de 19 sectii de votare din sectorul 1 au ramas fara presedinti sau loctiitori, dupa ce au anuntat ca nu mai vor sa participe la alegeri, ei putand fi sanctionati pentru ca primisera deja sacii cu buletinele de vot, a declarat pentru NewsIn reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea.

Presedintele BEM a declarat pentru NewsIn ca a fost informat de Oficiul electoral numarul 1 cu privire la cererea a 19 presedinti si loctiitori de sectii de votare de a se retrage din aceste functii. In acest sens a fost informat prefectul care trebuie sa solicite Tribunalului Bucuresti rezolvarea acestei situatii.

Potrivit lui Visan, Tribunalul Bucuresti poate sa decida inlocuirea acestora sau sa-i oblige sa-si indeplineasca atributiile, insa o solutie a acestei situatii poate fi gasita chiar si in dimineata alegerilor. O varianta este, in cazul in care cei 19 presedinti si loctiitori nu se prezinta la sectiile de votare, inlocuirea lor cu persoane aflate in fondul de rezerva. "Daca acestia nu se prezinta duminica dimineata la ora 6:00 la sectiile de votare, este posibila inlocuirea lor din fondul de rezerva de 10% din numarul total de presedinti si loctiitori", a declarat Alin Visan.

Pe de alta parte, reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a precizat pentru NewsIn ca cei 19 au primit deja sacii cu buletinele de vot si au semnat pentru ei, iar refuzul acestora de a mai participa la alegeri ar putea atrage sanctiuni.

In cursul acestei saptamani, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti a mai solicitat Tribunalului Bucuresti inlocuirea a 4 presedinti de sectii de votare din Sectorul 1 al Capitalei. Masura a fost luata, la 26 noiembrie, ca urmare a unei sesizari primite din partea Biroului Electoral Municipal Circumscriptia nr. 42 - Bucuresti in care se preciza ca cei 4 nu au participat la instructajul organizat in data de 25 noiembrie 2008 in vederea pregatirii procesului electoral.

Totodata, prefectul Capitalei, Ion Tincu, a dispus verificari cu privire la faptul ca 4 persoane desemnate ca presedinti de sectii de votare au declarat pe proprie raspundere ca au facut instructajul la sediul PNL, pentru a stabili conditiile si imprejurarile in care au fost date aceste declaratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri parlamentare 2008, #presedinti, #sectii votare , #alegeri parlamentare 2008