Alegeri parlamentare Mircea Geoana: PSD trebuie sa conduca noul Guvern (Video)

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 21:16
2422 citiri
Alegeri parlamentare Mircea Geoana: PSD trebuie sa conduca noul Guvern (Video)

Partidul Social Democrat este pregatit sa inceapa negocierile pentru formarea noului Guvern si invita toate partidele si pe presedintele Basescu la negocieri, potrivit presedintelui PSD, Mircea Geoana.

"Romanii au declarat raspicat ca PSD trebuie sa conduca noul Guvern", a spus Mircea Geoana in fata colegilor sai de partid in discursul de dupa anuntarea rezultatelor alegerilor prezentate de institutele de sondare a opiniei publice.

Mircea Geoana a adaugat ca PSD este pregatit sa inceapa negocierile pentru formarea noului Guvern inca de duminica seara. El a mai spus ca viitorul Guvern trebuie sa fie "al tuturor romanilor" si al celor care au votat, dar si al acelora care nu s-au prezentat la urne.

Declaratia lui Mircea Geoana intervine dupa ce vineri, inaintea scrutinului, presedintele Traian Basescu a invocat prerogativele constitutionale anuntand ca nu va incepe negocierile pentru desemnarea primului-ministru pana cand nu sunt validate alegerile, un termen estimat de seful statului pentru 6 decembrie.

PSD a obtinut, in sondajul INSOMAR, 36,2% din voturile pentru Camera Deputatilor si 35,9% din voturile pentru Senat, potrivit unui exit-poll realizat la ora 18.30

"Vreau sa va multumesc pentru aceasta frumoasa victorie a noastra.Vreau sa multumesc milioanelor de romani care ne-au acordat din nou increderea lor. Suntem un partid puternic, care stim sa ne mobilizam si am meritat sa castigam. A venit clipa sa indreptam Romania intr-o directie mai buna. PSD a castigat categoric aceste alegeri parlamentare. Vreau sa multumesc primarilor, membrilor, militantilor PSD, colegilor mei Miron Mitrea si Liviu Dragnea, dar si Danielei Popa si colegilor nsotri de alianta pt munca admirabila".

Geoana a amintit si de responsabilitatea pe care o are Partidul Social Democrat odata cu castigarea alegerilor.

"Romanii ne-au dat si o imensa responsabilitate: vom avea peste 40% din mandatele de parlamentari. Nu exista nicio indoiala asupra mandatului pe care ni l-au acordat. Vocea romanilor s-a facut auzita clar, iar mesajul este: asa nu mai merge, trebuie schimbata din temelii tara asta cu o guvernare social-democrata. Incepem sa cladim o noua Romanie, una care isi respecta cetatenii, nu ii dispretuieste, in care munca cinstita asigura un venit decent pentru cei care muncesc din greu. Acum incepem sa construim Romania in care copii nostri vor fi mandri sa traiasca"

Presedintele PSD a declarat ca "greul abia acum incepe", sustinand ca actuala "criza economica trebuie transformata intr-o oportunitate".

"Nu trebuie sa ne facem iluzii: greul abia acum incepe. Ne confruntam cu cea mai grava criza economica din ultimii 80 de ani, nu ne permitem sa privim aceasta criza ca o noua ocazie ca in Romania sa fie invingatori si invinsi. Aceasta criza nu trebuie platita, cum a fost cazul in aceasta tranzitie interminabila, tot de muncitorii romani. PSD va veghea ca aceasta criza sa fie intampinata solidar de societate", a precizat Mircea Geoana.

Geoana a mentionat si ca exista milioane de romani care nu au votat, au votat in alb sau sunt plecati la munca in strainatate si a adaugat ca PSD ar fi trebuit sa adune mai multi cetateni la vot.

In ceea ce priveste rolul statului in viata sociala, in economie si societate, Geoana a precizat ca "este nevoie de un stat, insa de un stat inteligent". E a adaugat ca Guvernul trebuie sa fie "al intregii romanii", iar politica sa fie facuta "pe baza de respect".

"Avem obligatia de a schimba perceptia publica asupra Parlamentului, o institutie care se bucura de prea putin respect si recunoastere in randul cetatenilor. Sper ca votul sa aduca Parlamentul mai aproape de cetateanul roman", a conchis Mircea Geoana.

Citeste si:
Mircea Geoană rămâne încă un an pe funcția de secretar general adjunct al NATO: „Sunt onorat”
Mircea Geoană rămâne încă un an pe funcția de secretar general adjunct al NATO: „Sunt onorat”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcţie a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023. 'Sunt onorat de decizia...
Primul pas spre un guvern PNL susținut de PSD. Planul liberalilor are două scenarii
Primul pas spre un guvern PNL susținut de PSD. Planul liberalilor are două scenarii
Liberalii vor forța un guvern minoritar PNL-UDMR votat în Parlament de PSD, susțin surse politice pentru ziare.com. Problema rămâne Florin Cîțu. PSD ia în calcul să voteze un guvern...
Sursa: Ziare.com