Alegeri parlamentare Obama si Vlad Tepes, votati la Iasi

Luni, 01 Decembrie 2008, ora 07:02
1695 citiri
Alegeri parlamentare Obama si Vlad Tepes, votati la Iasi

Presedintele ales al SUA, Barack Obama, si Vlad Tepes au fost votati, duminica, de doi alegatori din municipiul Iasi, cu toate ca trebuiau sa stampileze casuta cu unul dintre cei 114 candidati pentru viitorul Parlament al Romaniei.

Un alegator de la Sectia 217 din Colegiul 12, care a dorit sa isi anuleze votul, a recurs la o metoda inedita de a protesta la adresa candidatilor. Dupa ce a intrat in cabina de vot, el a desenat pe unul dintre buletinele de vot un chenar in interiorul caruia a scris numele presedintelui ales al SUA, Barack Obama, dupa care a aplicat stampila 'votat'.

Presedintele SUA a fost preferat in locul vicepresedintelui Valer Dorneanu (PSD), fostului prefect delegat Nicusor Paduraru (PD-L), seful Oficiului de Cadastru si publicitate imobiliara Mugur Cozmanciuc (PNL), Lehel Banyasz (UDMR), Tudor Birladeanu (PNG), Adrian Burlacu (PVE), consilierul juridic Mihai Zaharia (PRM).

Un alt cetatean, de la Sectia 82, din cadrul Colegiului 9, si-a dorit sa reinvie spiritul domnitorului Vlad Tepes. Intrucat nu i-a placut de niciunul dintre candidatii din colegiu, el i-a sanctionat scriind intr-o caseta numele domnitorului roman, peste care a pus stampila de vot.

Voievodul muntean, recunoscut pentru cruzimea sa fata de hoti, cersetori si mincinosi, a fost preferat prof. univ. Doru Tompea (PSD), prof. univ. dr. Constantin Fatu (PNL), consilierul Daniel Oajdea (PD-L), Geza Hodgzai (UDMR), Ovidiu Pariscu Barba (PNG), Alexandru Vasilachi (PVE), Raoul-Vasile Lupusoru (PPPS), avocatul Dinu Serban (PRM). Numele acestora se aflau pe buletinele de vot pentru Camera Deputatilor.

Marian Grigoras, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral al Circumscriptiei 24 Iasi, a afirmat ca in cursul serii de duminica, in timpul numaratorii voturilor, mai multi presedinti de sectie au reclamat faptul ca unii alegatori au tinut mortis sa transmita un mesaj direct pe buletinele de vot celor care doresc sa ii reprezinte in Parlament.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri parlamentare 2008, #Obama, #vlad tepes , #alegeri parlamentare 2008