Alegeri parlamentare: PNL si PSD, de acord cu calendarul lui Basescu

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 20:49
1435 citiri
Alegeri parlamentare: PNL si PSD, de acord cu calendarul lui Basescu

Reprezentanti ai PNL si PSD spun ca termenele prezentate de presedintele Traian Basescu pentru validarea rezultatelor alegerilor si constituirea noului Parlament si a noului Guvern sunt corecte.

Pe de alta parte, cele doua partide spun ca e posibil ca negocierile pentru desemnarea premierului sa inceapa mai devreme.

Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca intregul calendar prezentat de presedintele Basescu este unul corect, care respecta termenele constitutionale.

"Nu este o chestiune de vointa politica", a precizat el. Olteanu a estimat, la fel cu seful statului, ca in jurul datei de 20 decembrie noul Parlament ar putea fi functional, iar in jurul datei de 22 decembrie ar putea primi numele premierului, pentru a-l valida.

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a apreciat ca termenul de 20 decembrie pentru desemnarea unui nou premier este de asemenea realist, pesedistul pronuntandu-se chiar pentru devansarea acestei date.

"Presedintele a expus desfasuratorul constitutional al etapei de validare in Parlament a noului Guvern, ceea ce este in regula. Bineinteles ca partidele vor avea consultari, iar data de 20 decembrie ar fi fezabila", a declarat Diaconescu pentru NewsIn.

El considera ca ideal ar fi "sa avem un premier cat de curand, pentru ca este vorba de bugetul de stat pe anul 2009, care trebuie prezentat Parlamentului cat mai repede. Trebuie sa avem cat mai repede o prognoza a veniturilor bugetare, cat si a cheltuielilor preconizate pentru anul viitor".

Cristian Diaconescu a afirmat ca insa PSD va incepe negocierile privind viitoarea guvernare inainte de 6 decembrie, data pe care presedintele Basescu a indicat-o, potrivit prevederilor constitutionale, pentru inceperea consultarilor cu partidele politice de la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a prezentat, vineri, un posibil calendar al procedurilor constitutionale care vor urma scrutinului din 30 noiembrie, pentru a evita orice confuzii si a demonta zvonurile lansate din "graba unora" de a incepe cat mai repede consultarile pentru formarea viitorului Guvern.

Citeste si:
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca fiind neconstituțională ultima modificare a legii în baza căreia funcționează Consiliul Național de Studiere a Arhivelor...
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...
Comentarii
opus9
rank 5
Institutia prezidentiala ramane singurul punct oficial si stabil in acest moment al schimbarii de putere la Palat ! !