Alegeri parlamentare - ProDemocratia sesizeaza mita electorala

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 14:05
1259 citiri
Alegeri parlamentare - ProDemocratia sesizeaza mita electorala

Asociatia Pro Democratia a anuntat duminica principalele nereguli sesizate de catre observatorii APD, pana la ora 11.00, care indica tentative de folosire a mitei electorale.

In judetul Ilfov, localitatea Pantelimon, sectia 40, APD a semnalat ca observatorii acreditati din partea unor partide politice "ofera bani in fata sectiei de votare".

In judetul Vrancea un observator a surprins, intr-o sectie de votare din satul Olesesti, o conversatie dintre un membru al sectiei de votare si o alegatoare, cel dintai indemnand-o sa incurajeze cetatenii sa participe la vot in schimbul unor beneficii materiale.

APD a semnalat ca la Navodari au aparut primele sesizari legate de transportul alegatorilor la sectiile de votare. "Cetatenii acestui oras sunt transportati cu autobuze si autoturisme la sectiile de votare, pe drum primind indicatii cu privire la candidatul pe care trebuie sa-l voteze precum si 100 lei drept recompensa", se arata in comunicatul trimis de Pro Democratia.

Observatorii APD au semnat si alte nereguli - distribuirea de bauturi alcoolice in ziua votarii, in perimetrul sectiilor de votare (in Vrancea, colegiul 4), stampile de vot disparute din sectiile de votare (judetul Vrancea, colegiul 4), impiedicarea observatorilor de a intra in sectiile de votare (in Iasi - sectia 72, in Targu Neamt - sectia 133, in Unirea Odobesti - sectia 86).

La sectiile de votare nr. 120 si 27 din Brasov, nu se regasesc trei strazi pe listele permanente, iar in Bucuresti, la sectia 989, la sectia de votare din incinta liceului Grigore Moisil se regasesc pe liste cetateni decedati.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com