Alegeri parlamentare Roberta Anastase si Adrian Nastase, lideri in Prahova

Luni, 01 Decembrie 2008, ora 15:22
3120 citiri
Alegeri parlamentare Roberta Anastase si Adrian Nastase, lideri in Prahova

Roberta Anastase (PD-L) si Adrian Nastase (PSD) au obtinut peste 50 la suta plus unu din voturile prahovenilor la alegerile parlamentare, PD-L castigand cele mai multe voturi in judet atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor, potrivit datelor finale furnizate luni de BEJ.

PD-L este urmat de PSD si PNL, iar, in ceea ce priveste mandatele de parlamentari, PD-L a castigat trei senatori si sase deputati, PSD un senator si patru deputati, iar PNL - un senator si doi deputati.

La partide, potrivit datelor finale furnizate de BEJ, PD-L conduce atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor, cu 37,90%, respectiv 36,92% avand un avans de cinci procente fata de Alianta PSD+PC (32,26% la Senat si 32,24% Camera Deputatilor). PNL se afla pe locul trei, cu 21,93% in ceea ce priveste voturile adunate pentru Senat si 21,22% pentru Camera Deputatilor.

La Senat, cele mai multe voturi in Colegiul 1 Valea Prahovei, Campina, Baicoi au fost castigate de PD-L, cu Georgica Severin - 38,90%, Colegiul 2 Slanic, Ploiesti Nord tot de democrat-liberali, prin Iulian Badescu - 42,61%, iar primul loc in Colegiul 3 Valenii de Munte, Boldesti Scaieni, Urlati i-a revenit liberalului Teodor Melescanu, cu 34,61% din voturi.

In Colegiul 4 Senatori Mizil, Filipestii de Targ-Gorgota cele mai multe voturi au fost castigate de PSD, prin Sorin Chivu - 45,25%, iar in Colegiul 5 Ploiesti cele mai multe sufragii au fost obtinute de Gabriel Sandu, PD-L, 45,24%.

In ceea ce priveste mandatele pentru Camera Deputatilor, singurii care au castigat 50%+1 din voturile prahovenilor sunt Adrian Nastase (PSD) - in Colegiul 8 Mizil si Roberta Anastase (PD-L) - Colegiul 11 Ploiesti, cu 60,99% si, respectiv, 53,57%.

In Colegiul 1 Valea Prahovei, cele mai multe procente le-a adunat Gheorghe Nastasia, de la PD-L, 40,60, in Colegiul 2 Campina pe primul loc se situeaza Florin Anghel, tot PD-L, cu 41,64% din voturi, iar in Colegiul 3 Baicoi-Floresti cele mai multe votruri le-au revenit liberalilor, prin persoana Gratielei Gavrilescu, cea care a adunat 34,81% din sufragii.

Marian Saniuta, candidat PSD in Colegiul 4 Slanic a castigat cele mai multe voturi - 48,29%, iar in Colegiul 5 Valenii de Munte cel mai bun scor a fost obtinut tot de un pesedist - Mihai Apostolache, cu 31,43%. in Colegiul 6 Boldesti-Scaieni pe primul loc se afla Razvan turea, care a adunat 36,65% din voturi, iar Adriana Saftoiu de la PNL a castigat cele mai multe voturi in Colegiul 7 Urlati - 39,46%.

La Filipestii de Targ-Gorgota, in colegiul 9, cele mai multe voturi au adunat democrat-liberalii, prin George Ionescu, 47,46% si tot PD-L a obtinut cele mai multe voturi pentru Camera Deputatilor in municipiul Ploiesti: pe langa presedintele filialei judetene, Roberta Anastase (53,57%), Sever Voinescu a obtinut 40,34%, iar Andrei Sava - 43,54%.

Citeste si:
Un incendiu puternic a cuprins trei case din Prahova. Risc de propagare la locuinţele învecinate
Un incendiu puternic a cuprins trei case din Prahova. Risc de propagare la locuinţele învecinate
Pompierii din Prahova au intervenit de urgență joi seară, 27 ianuarie, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins mai multe case din localitatea Teişani. La faţa locului au fost...
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...