Alegeri parlamentare - Tariceanu a chemat ziaristii acasa, la o cafea

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 14:36
1825 citiri
Alegeri parlamentare - Tariceanu a chemat ziaristii acasa, la o cafea

Sectia de votare din scoala din Ciofliceni, judetul Iflov, era plina de ziaristi, ofiteri SPP si politisti comunitari care asteptau votul premierul Tariceanu, iar printre carele de reportaj si masinile de politie se strecura din cand in cand, catre sectia de vot, cate un satean.

Drumul spre Ciofliceni, satul in care locuieste si voteaza premierul, te intampina cu bannere albastru - galbene din care iti zambeste un Tariceanu mai tanar cu zece ani, informeaza NewsIn.

Satul pare pustiu, pana ajungi pe strada cu sectia de votare, unde cenusiul sfarsitului de toamna este spart de verdele strident al costumelor Politiei Comunitare.

Votantii se strecoara nebagati in seama printre zecile de ziaristi si agenti SPP, care fac zarva in fata sectiei de votare. Multimea de oameni veniti de la Bucuresti asteapta un singur alegator din sat: pe Calin Popescu Tariceanu.

La 10 si jumatate isi face aparitia, la pas, Tariceanu, alaturi de consilierul liberalilor, Dan Andronic si flancat de doi agenti SPP. Ziarisii se mobilizeaza, agentii de paza la fel. Se voteaza. Se ureaza. "La multi ani" pentru cei ce poarta numele de Andrei. Indemnuri la vot si planuri impartasite: Romania sa devina a saptea putere economica a Europei.

Multimea se pune in miscare odata cu Tariceanu, catre casa acestuia, unde ziaristii sunt invitati la o cafea. Pe drum, remarci case de tara, garduri de uluci, dintre care tasnesc vile si garduri de piatra supravegheate de camere de luat vederi.

Zeci de ziaristi imortalizeaza pe banda sau in poze drumul spre casa al sateanului Tariceanu, care este inconjurat de un intreg dispozitiv de securitate: masini de politie si agenti de securitate. Intram pe poarta.

Curte pavata cu dale de piatra, tufe de trandafiri si, in contrast cu designul sobru, doi pitici de gradina asezati sub o fereastra. "I-am spus fiului cel mic ca piticii stau sub geam ca sa-l pazeasca", explica premierul utilitatea celor doua statuete.

Vila are incaperi inalte, pereti albi, iar in camera de zi troneaza un televizor cat o masa, unde se poate, pe un canal de stiri, evolutia scrutinului. Un perete de sticla lasa sa se vada terasa, piscina si tufele de papura de pe lacul Snagov.

Cafea cu gust de politica si uninominal

Premierul prepara cafeaua,-cu lapte, fara lapte, dupa preferintele fiecaruia-, si apoi, in camera de zi, ziaristii si Tariceanu incing discutii despre politica, vot, vremurile trecute si cele viitoare, printre fumul tigarilor si aburii cafelelor.

Ziaristii curiosi inspecteaza imcaperile, colectia de masinute, ornamentele de pe pereti si bucataria. Intre timp ascultam muzica veche, emisa de banda unui magnetofon care aminteste de performanta tehnologiei anilor '80.

Intrebari despre viitorul politic. Nu se stie, ni se raspunde. Sa asteptam rezultatele votului. Dar negocierile cand incep? Nu se stie. Poate au inceput deja, ni se raspunde razand. Dupa o ora si ceva iesim din curtea pavata cu piatra insa de aceasta data strada este aproape pustie.

Carele de reportaj si cameramanii veniti sa imortalizeze exercitarea dreptului la vot de catre alegatorul Tariceanu se imprastiasera, lasand de straja doar masinile politiei si agentii SPP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alegeri parlamentare, #Calin Popescu Tariceanu, #ziaristii la cafea , #alegeri parlamentare 2008