Alegeri parlamentare Tariceanu i-a rugat "respectuos" pe romani sa mearga la vot (Video)

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 18:19
1532 citiri
Alegeri parlamentare Tariceanu i-a rugat "respectuos" pe romani sa mearga la vot (Video)

Ingrijorat de prezenta extrem de redusa la vot pana la ora 14:00 - 19,84% la nivel national, 18,02% in mediul urban si 23,5% in mediul rural - premierul Calin Popescu Tariceanu a decis sa faca o declaratie publica in care i-a rugat pe romani "calduros si respectuos" sa voteze.

"Este o obligatie civica. Ii rog pe romani extrem de calduros si respectuos. Este absolut necesar sa isi exercite dreptul de vot si sa voteze candidatii care intrunesc optiunii lor politice.

Fac un apel catre toti cetatenii sa inteleaga ca pentru Romania a intervenit o schimbare esentiala - votul uniominal. Astfel, Parlamentul capata statutul de institutia cu cea mai larga reprezentativitate", a declarat, duminica dupa amiaza, premierul Tariceanu.

Precizand ca este "o zi cruciala" pentru viitorul cetatenilor Romaniei, premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca nivelul prezentei la vot este unul "foarte, foarte coborat".

Mai mult, Tariceanu a comparat situatia, spre exemplificare, cu cea din 2004, cand au votat cu peste 7 procente in plus - 27,18%.

Dupa ce a explicat ca este datoria fiecaruia dintre noi sa mergem la vot, Tariceanu a atras atentia electoratului ca singurul rezultat al absenteismului este nemultumirea, pe care cei care nu au votat o vor simti in caz ca alesii altora nu se vor ridica la asteptarile lor.

Potrivit premierului, "absenteismul ii va face pe romani sa fie nemultumiti de rezultatul votului. Este capital ca romanii sa mearga la vot".

Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam ca premierul Tariceanu este, la randul lui, candidat. Printre declaratiile sale de duminica seara s-au strecurat si remarci care ar putea fi considerate campanie electorala.

"Vreau pentru Romania un viitor cat mai bun", a spus prim-ministrul, parca aducand aminte de sloganul PNL "Promovam o Romanie mandra si prospera".

In finalul declaratiei sale, Tariceanu le-a amintit romanilor ca mai au la dispoztie trei ore ca sa se duca si sa isi exercite dreptul la vot - pana la orele 21:00 cand se inchid urnele: "mai sunt trei ore pana la inchiderea urnelor. Ii rog pe romani sa inteleaga ca este capital sa se duca la vot".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Calin Popescu Tariceanu, #apel la vot, #prezenta la vot , #alegeri parlamentare 2008