APD va observa alegerile doar cu echipe mobile

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 11:49
788 citiri
APD va observa alegerile doar cu echipe mobile

Asociatia Pro Democratia a anuntat, miercuri, ca nu va observa desfasurarea alegerilor parlamentare decat cu echipe mobile, dupa ce BEC a mentinut decizia prin care observatorii si jurnalistii au acces in sectiile de votare doar in locuri special amenajate.

"In semn de protest fata de dispretul pentru transparenta si corectitudinea scrutinului din 30 noiembrie 2008 manifestat de catre actorii institutionali implicati in organizarea si desfasurarea acestuia, Asociatia Pro Democratia (APD) a decis sa observe alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat cu o misiune redusa, formata din echipe mobile de observatori. Acolo unde este posibil, aceste echipe mobile vor fi insotite si de reprezentanti acreditati ai mass-media", se precizeaza intr-un comunicat de presa remis redactiei Ziare.com.

APD protesteaza astfel fata de Decizia 47/D a BEC, considerand ca aceasta "ingradeste in mod flagrant" activitatea observatorilor si jurnalistilor in sectiile de votarei, dar si fata de refuzul Curtii de Apel Bucuresti de a judeca in regim de urgenta solicitarea APD de anulare a deciziei BEC.

Totodata, APD condamna public atitudinea partidelor politice reprezentate in Biroul Electoral Central, care au fost de acord cu aceasta decizie.

BEC a trimis o circulara, in data de 12 noiembrie, catre Birourile de Circumscriptie din tara, prin care a revenit asupra Deciziei 47/D si a solicitat ca observatorilor acreditati sa le fie asigurata "vizibilitatea maxima" cu privire la procesul electoral.

Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
#Asociatia Pro Democratie, #protest, #decizie, #BEC, #supraveghea, #alegeri, #echipa, #mobila , #alegeri parlamentare 2008