Boc: Geoana nu e in stare sa isi rezolve propria problema locativa

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 14:27
1465 citiri
Boc: Geoana nu e in stare sa isi rezolve propria problema locativa
Arhiva

Presedintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc, a sustinut, luni, intr-o conferinta de presa, ca liderul PSD, Mircea Geoana, "nu este in stare sa isi rezolve propria problema locativa, locuind in continuare intr-un imobil de la RA-APPS, desi vorbeste despre inghetarea salariilor si a pensiilor pentru parlamentari".

La finalul sedintei Biroului Permanent National al PD-L, Emil Boc a afirmat ca Mircea Geoana, care "isi doreste functia de prim-ministru", este foarte preocupat de inghetarea salariilor si a pensiilor mari ale senatorilor, "cand solutia reala era eliminarea lor", informeaza Agerpres.

"Daca Geoana sustinea acest lucru era bine sa si voteze in Parlament", a declarat Emil Boc, precizand ca Partidul Democrat-Liberal a depus la Camera Deputatilor un proiect privind eliminarea pensiilor senatorilor si deputatilor.

Conform liderului democrat-liberal, "solutiile reale si de bun simt" pentru facilitatile acordate parlamentarilor sunt eliminarea salariilor si pensiilor acestora, precum si transformarea Parlamentului din bicameral in unicameral si reducerea numarului parlamentarilor de la 467 la 300.

Pe de alta parte, Emil Boc a recunoscut ca motiunea civica "Ei cu ei, noi cu voi" a creat confuzie in randul cetatenilor, din cauza faptului ca a fost lansata concomitent cu motiune depusa in Parlament, pe tema cresterii salariilor profesorilor.

Liderul democrat-liberal a afirmat ca semnaturile vor fi centralizate "zilele acestea".

In ceea ce priveste soarta celeilalte motiuni, din Parlament, liderul PD-L i-a invitat pe jurnalisti sa-i intrebe pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si pe cel al Senatului, Ilie Sarbu.

Motiunea civica a fost initiata in 20 octombrie iar titlul ei este folosit de PD-L ca slogan de campanie.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor...
#Emil Boc, #Mircea Geoana, #salarii, #pensii, #senatori , #alegeri parlamentare 2008