Boc: Nu negociem pana ce presedintele nu va desemna premierul (Video)

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 14:07
2241 citiri
Boc: Nu negociem pana ce presedintele nu va desemna premierul (Video)

Partidul Democrat Liberal nu va purta negocieri pana cand rezultatele oficiale ale alegerilor din 30 noiembrie nu vor fi anuntate de BEC si pana cand presedintele Traian Basescu nu va desemna candidatul la sefia Guvernului.

Declaratia ii apartine presedintelui PD-L, Emil Boc, si a fost facuta miercuri la finalul sedintei BPN a partidului.

"Asteptam rezultatele oficiale ale BEC. Le asteptam azi dar din nefericire doar maine le vom afla", a spus liderul democrat-liberal, precizand inca o data ca desi PD-L a obtinut cu 3 mandate mai mult decat Alianta PSD+ PC, cum nu are majoritatea in Parlament nu poate pretinde in mod constitutional functia de premier.

"Decizia este in mana presedintelui. Avem un drept moral sa impunem un premier, dar nu constitutional, pentru ca nu am obtinut jumatate plus unu", a declarat acesta.

Emil Boc a mai spus ca dupa confirmarea rezultatelor, PD-L va astepta invitatia sefului statului pentru consultari la Cotroceni "cu speranta ca avem dreptul la un premier", cu toate ca PSD si PNL pretind acest fotoliu chiar daca nu au obtinut majoritatea relativa.

"Pana la consultarea cu seful statului si desemnarea premierului nu vom intra in negocieri si discutii", a anuntat Boc negand speculatiile aparute in presa potrivit carora ar fi avut deja loc cateva intalniri cu mai multi lideri PSD sau PNL.

Mai mult, Boc a anuntat ca s-a decis ca liderii democrat-liberali sa nu mai participe nici la dezbaterile televizate pe aceasta tema, pana in momentul in care presedintele nu va anunta numele premierului desemnat.

Pe de alta parte, Emil Boc a tinut sa le multumeasca tuturor militantilor partidului care au contribuit la acest rezultat favorabil si sa ii asigure pe cei 30 de castigatori in colegiile uninominale care, in urma redistribuirii voturilor, nu au ajuns parlamentari de tot sprijinul necesar pentru a-si continua activitatea politica.

PD-L a castigat 196 de colegii uninominale in intreaga tara dar are in Parlament doar 166 de deputati si senatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc, #negocieri PDL PSD, #desemnarea premierului, #alegeri parlamentare 2008 , #alegeri parlamentare 2008