Boc: Vom incepe negocierile, in primul rand cu PNL

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 15:53
1815 citiri
Boc: Vom incepe negocierile, in primul rand cu PNL

Presedintele PD-L Emil Boc a declarat la sfarsitul consultarilor care au avut loc la Palatul Cotroceni ca principalul obiectiv al partidului ramane formarea guvernului pe baza principiilor din programul prezentat in campania electorala si ca PNL ramane principala optiune pentru formarea unei majoritati guvernamentale.

"Optiunea PD-L este pentru a forma un guvern in jurul PD-L si pe baza principiilor de guvernare si prioritatilor noastre care sa constituie nucleul programului de guvernare", a declarat Emil Boc la iesirea de la consultari, precizand ca PD-L se considera, potrivit Constitutiei, cel mai indreptatit sa formeze noul guvern, deoarece "suntem primii dintre egali, intr-o formula consacrata".

Totodata, liderul democrat-liberal a spus ca PD-L are dreptul de a forma Guvernul "fara a fi inflexibili in privinta programului de guvernare", si ca "prima noastra optiune este PNL dar vom continua negocierile si cu celelalte partide, PSD respectiv UDMR".

"Vom incepe negocierile cu partidele politice, in primul rand cu PNL, este prima optiune fara sa fie si singura", a subliniat inca o data Emil Boc precizand ca acestea se vor purta in jurul programului anti-criza, "lasat si pe masa presedintelui, pentru a sta la baza discutiilor cu celelalte partide".

Pe de alta parte, Emil Boc a subliniat ca presedintele Traian Basescu a cerut democrat-liberalilor sa excluda dintre temele de negociere cu celelalte partide alegerile prezidentiale care vor avea loc in 2009.

In deschiderea consultarilor presedintele Traian Basescu a anuntat principalele subiecte de discutie cu liderii PD-L si anume posibilitatea formarii unei coalitii care sa garanteze o sustinere puternica in Parlament pentru Guvern, in conditiile actualei crize globale care se prezinta tot mai pregnant, bugetul pe 2009, reducerea cheltuielilor cu administratia publica, reforma in educatie si sanatate sau absorbtia fondurilor europene.

Presedintele a precizat ca aceste consultari au menirea de a-l ajuta sa "identifice mai usor punctele comune intre partide" si a spus ca isi doreste sa afle care este parerea PD-L cu privire la recalcularea pensiilor din grupele I si II de la 1 ianuarie 2009.

Nu in ultimul rand, la fel ca si in cazul celorlalte partide parlamentare, Traian Basescu a tinut sa afle care este parerea PD-L cu privire la dosarele politicienilor aflate acum la Parchet, in contextul in care Romania asteapta in primavara un nou raport din partea UE pe justitie.

"Nu va cere nimeni sa luptati impotriva coruptiei ci doar sa nu blocati aceasta lupta", a spus presedintele.

Delegatia PD-L, care a fost ultimul partid politic invitat la discutii vineri de presedintele Traian Basescu, a fost condusa de liderul Emil Boc si i-a avut in componenta, printre altii, pe Adriean Videanu, Valeriu Stoica, Liviu Negoita, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea si Gheorghe Stefan.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#alegeri parlamentare 2008, #Emil Boc Cotroceni, #consultari Traian Basescu, #negocieri PNL , #alegeri parlamentare 2008