Candidatii PRM, primii pe buletinul de vot pentru Capitala

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 20:10
1264 citiri
Candidatii PRM, primii pe buletinul de vot pentru Capitala
Foto: Arhiva

Reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a declarat vineri ca s-a decis, prin tragere la sorti, ordinea candidatilor pe buletinele de vot din Bucuresti pentru scrutinul din 30 noiembrie, pe primul loc fiind reprezentantii PRM.

Astfel, potrivit lui Zlotea, ordinea candidatilor pe buletinele de vot pentru Bucuresti este urmatoarea: PRM, PNL, PD-L, UDMR, PSD+PC. Pe locul sase se afla PNG-CD, cu o singura exceptie inregistrata in sectorul 2, unde in locul PNG-CD pe a sasea pozitie se afla Partidul Romania Europeana.

Campania electorala incepe vineri, 31 octombrie, si se termina pe 29 noiembrie la ora 7, in cele treizeci de zile de campanie cei 2965 de candidati inscrisi avand la dispozitie mass-media, afise si alte manifestari de promovare pentru a convinge electoratul din 452 de colegii uninominale.

In cursa pentru cele 137 de mandate de senatori si 315 de deputati s-au inscris candidati din 35 de partide politice, aliante politice, aliante electorale si organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, precum si 31 de independenti.

Pentru cele doua Camere ale Parlamentului se vor confrunta in medie 6-7 candidati pe colegiu, dintr-un numar total de 2.965 de candidati inscrisi. Din acestia 2.070 vor candida pentru Camera Deputatilor, iar la Senat lupta se va da intre 895 de candidati, potrivit datele furnizate de Biroul Electoral Central.

Pentru a ajunge in Parlament, partidele politice trebuie sa obtina minim 5% din voturile valabil exprimate la nivelul intregii tari, sau sa aiba candidati castigatori in sase colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si in 3 colegii uninominale pentru Senat.

Alegatorii sunt obligati sa voteze la sectia de votarea de pe raza localitatii in care isi au domiciliul sau resedinta, exceptie de la aceasta regula facand doar candidatii, care pot vota la una dintre sectiile de votare din cadrul colegiului uninominal unde candideaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#ordine, #candidati, #buletine, #vot, #Bucuresti, #BEM, #PRM , #alegeri parlamentare 2008