CNA cere televiziunilor sa declare emisiunile electorale platite

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 15:43
916 citiri
CNA cere televiziunilor sa declare emisiunile electorale platite
Foto: Realitatea TV

Consiliul National al Audiovizualului solicita posturilor de televiziune sa precizeze, pana la sfarsitul campaniei electorale, care au fost emisiunile care au fost platite de catre candidati si partide.

"Le vom cere posturilor sa ne precizeze explicit care au fost emisiuni platite si care nu", a spus presedintele CNA, Rasvan Popescu, citat de Agerpres.

"Vom vedea daca se inregistreaza si reclamatii la acest capitol. La incheierea campaniei vom avea si monitorizarea completa numarului de aparitii a candidatilor, emisiunile in care au aparut.

Toate acestea fiind date publice le vom posta pe site, iar Curtea de Conturi se va putea autosesiza sa verifice modul in care candidatii si partidele au cheltui banii in campanie", a mai precizat presedintele CNA.

Campania electorala in audiovizual a debutat pe 31 octombrie, ora 0,00, si se va incheia in ziua de 29 noiembrie, ora 7,00, potrivit unei decizii a CNA privind principii si reguli de desfasurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale.

Decizia prevede ca, pentru prima data, campania electorala in audiovizual se va desfasura "pe bani" la posturile de televiziune si radio private, candidatii trebuind sa plateasca pentru a participa la emisiunile de promovare electorala.

Acest fapt rezida din modificarea Legii nr. 35 din 13 martie 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

Emisiunile in care candidatii au acces in aceasta campanie sunt de doua feluri, emisiuni de promovare electorala, la care accesul se va face contra unui tarif, si emisiuni de dezbatere electorala, care vor fi gratuite pentru aspirantii la Parlament.

Accesul candidatilor la serviciile private de radio si televiziune la aceste emisiuni de promovare electorala trebuie sa respecte conditiile art. 38, alin. 3 din Legea 35 din 2008, respectiv "tarif unic pentru toti candidatii, pe unitate de timp si emisiune".

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avut de analizat o sesizare privind o emisiune de pe Realitatea Plus în care prezentatorul a fost recreat cu ajutorul inteligenţei artificiale....
#CNA, #emisiuni electorala, #platite, #candidati , #alegeri parlamentare 2008