INSOMAR: PSD+PC pe primul loc la alegerile parlamentare

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 19:51
7569 citiri
INSOMAR: PSD+PC pe primul loc la alegerile parlamentare

Cel mai nou sondaj INSOMAR arata ca PSD+PC a preluat conducerea in ceea ce priveste alegerile parlamentare, cu un procent de 35% in preferintele populatiei.

Cu o saptamana inainte de alegeri, sondajul realizat pe un esantion de 12.494 de persoane, cu o eroare de +/- 1,5%, prezinta o adevarata rasturnare de situatie, PD-L pierzand pozitia fruntasa, arata Realitatea Tv.

La intrebarea "Cu care dintre candidatii din colegiul dumneavoastra veti vota pentru Camera Deputatilor si pentru Senat", PSD+PC a obtinut 35%, PD-L 32%, iar PNL 21%.

UDMR a adunat 5 procente, in timp ce PNG-CD si PRM au amandoua cate trei procente.

Tariceanu, Blaga si Geoana, lideri in sondaje

Sondajul prezinta si situatie din cele trei colegii electorale in care candideaza premierul Calin Popescu-Tariceanu, Vasile Blaga si Mircea Geoana.

In ceea ce priveste Colegiul 4, Camera Deputatilor Ilfov, premierul Tariceanu (PNL) este lider cu 34,6% din optiunile de vot, fiind urmat de Ioana Viorica Mates (PSD+PC) cu 29,3% si Sorin Dumitru Minea (PD-L) cu 26,8%.

Cercetarea din colegiul ilfovean a fost realizat pe 1.273 de persoane si are o eroare de +/- 3%.

La Colegiul 5 Bucuresti, Senat, Vasile Blaga (PD-L) are un avans considerabil cu 42,6%. El este urmat de Constantin Traistaru (PSD+PC) cu 24% si Danut Ioan Fleaca (PNL) cu 20,2%.

Sondajul din colegiul bucurestean a fost realizat pe un esantion de 1.293 de persoane si are aceeasi eroare teoretica de +/- 3%.

Si Mircea Geoana (PSD+PC) are un avans considerabil in Colegiul 5 Dolj, Senat, obtinand in urma sondajului 66,8% din preferintele de vot. Il urmeaza Nicolae Giugea (PD-L) cu 24,2% si Elena Costea (PNL) cu 5,8%.

Cercetarea din acest colegiu a fost realizata pe un esantion de 1.577 de persoane si are o eroare teoretica de +/- 3%.

E.E.

#INSOMAR, #sondaj, #colegii electorale, #PSD PC, #Calin Popescu Tariceanu, #Vasile Blaga, #Mircea Geoana , #alegeri parlamentare 2008