INSOMAR: PSD+PC pe primul loc la alegerile parlamentare

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 19:51
7456 citiri
INSOMAR: PSD+PC pe primul loc la alegerile parlamentare

Cel mai nou sondaj INSOMAR arata ca PSD+PC a preluat conducerea in ceea ce priveste alegerile parlamentare, cu un procent de 35% in preferintele populatiei.

Cu o saptamana inainte de alegeri, sondajul realizat pe un esantion de 12.494 de persoane, cu o eroare de +/- 1,5%, prezinta o adevarata rasturnare de situatie, PD-L pierzand pozitia fruntasa, arata Realitatea Tv.

La intrebarea "Cu care dintre candidatii din colegiul dumneavoastra veti vota pentru Camera Deputatilor si pentru Senat", PSD+PC a obtinut 35%, PD-L 32%, iar PNL 21%.

UDMR a adunat 5 procente, in timp ce PNG-CD si PRM au amandoua cate trei procente.

Tariceanu, Blaga si Geoana, lideri in sondaje

Sondajul prezinta si situatie din cele trei colegii electorale in care candideaza premierul Calin Popescu-Tariceanu, Vasile Blaga si Mircea Geoana.

In ceea ce priveste Colegiul 4, Camera Deputatilor Ilfov, premierul Tariceanu (PNL) este lider cu 34,6% din optiunile de vot, fiind urmat de Ioana Viorica Mates (PSD+PC) cu 29,3% si Sorin Dumitru Minea (PD-L) cu 26,8%.

Cercetarea din colegiul ilfovean a fost realizat pe 1.273 de persoane si are o eroare de +/- 3%.

La Colegiul 5 Bucuresti, Senat, Vasile Blaga (PD-L) are un avans considerabil cu 42,6%. El este urmat de Constantin Traistaru (PSD+PC) cu 24% si Danut Ioan Fleaca (PNL) cu 20,2%.

Sondajul din colegiul bucurestean a fost realizat pe un esantion de 1.293 de persoane si are aceeasi eroare teoretica de +/- 3%.

Si Mircea Geoana (PSD+PC) are un avans considerabil in Colegiul 5 Dolj, Senat, obtinand in urma sondajului 66,8% din preferintele de vot. Il urmeaza Nicolae Giugea (PD-L) cu 24,2% si Elena Costea (PNL) cu 5,8%.

Cercetarea din acest colegiu a fost realizata pe un esantion de 1.577 de persoane si are o eroare teoretica de +/- 3%.

E.E.

Citeste si:
Încrederea în Putin, la cote tot mai mici. Rezultatele contradictorii ale unui sondaj la care rușii au răspuns cu frică
Încrederea în Putin, la cote tot mai mici. Rezultatele contradictorii ale unui sondaj la care rușii au răspuns cu frică
După declanșarea războiului împotriva Ucrainei, Kremlinul spera la o creștere a popularității lui Vladimir Putin, conform scenariului Crimeei din 2014. Cu toate acestea, acest scenariu...
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10...
Comentarii
rank
Daca asa stau lucrurile Romaniea inca nu este vindecata de comunism si nici de efectul presupusei criza a capitalismului de care se va profita enorm !