Dolj: PSD+PC a obtinut aproape jumatate dintre mandatele de parlamentari

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 19:52
1497 citiri
Dolj: PSD+PC a obtinut aproape jumatate dintre mandatele de parlamentari

Conform ultimelor date oferite de BEJ Dolj, mai multi candidati la alegerile din 30 noiembrie vor face parte din viitorul Parlament, desi au ocupat locurile doi sau chiar trei in clasamentul intocmit in urma voturilor obtinute in colegiile in care au candidat.

In urma celei de-a doua etape de redistribuire a mandatelor, PSD Dolj a obtinut locuri pentru doi senatori si cinci deputati, PD-L Dolj a obtinut doi senatori si trei deputati, iar PNL a obtinut un senator si doi deputati. Trei dintre acestia au ajuns parlamentari insa de pe locul doi sau chiar trei avand in vedere procentele obtinute la alegeri.

Astfel, au obtinut mandate in Senat Radu Berceanu (PD-L) - cu 46,10% din voturi si clasat pe primul loc in colegiul sau, Tudor Udristoiu (PD-L) - cu 33,92% din voturi, clasat pe locul doi in colegiu, Lia-Olguta Vasilescu (PSD) - cu 62,91%, Mario Ovidiu Oprea (PNL) - cu 28,83% din voturi, clasat pe locul trei in colegiul sau si Mircea Geoana (PSD) - cu 64,22% din voturi.

In ceea ce priveste candidatii doljeni pentru Camera Deputatilor, doar unul dintre acestia a obtinut mandatul de pe locul trei in colegiu.

Acestia sunt Mihai Surpateanu (PD-L) - cu 44,11% din voturi, clasat pe primul loc in colegiul sau, Constantin Dascalu (PD-L) - cu 42,12% din voturi, clasat pe primul loc in colegiu, Ionut Stroe (PNL) - cu 19,95% din voturi, clasat pe locul trei in colegiu, Florentin Gust (PSD) - cu 41,11% din voturi, clasat pe primul loc in colegiul sau, Petre Petrescu (PSD), cu 57,68% din voturi, Claudiu Manda (PSD), cu 65,32% din voturi, Mihai Voicu (PNL), cu 38,26% din voturi, clasat primul in colegiu, Gelu Visan (PD-L), cu 39,90% din voturi, primul clasat in colegiu, Valeriu Zgonea (PSD), cu 63,71% din voturi si Ion Calin (PSD), cu 59,45% din voturi.

Un bărbat din Dolj a fost arestat preventiv fiind acuzat că și-a ucis partenera. ”Moartea a fost violentă”
Un bărbat din Dolj a fost arestat preventiv fiind acuzat că și-a ucis partenera. ”Moartea a fost violentă”
IPJ Dolj a anunțat că un bărbat de 54 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Dolj, pentru 30 de zile, fiind acuzat că şi-a ucis partenera de viaţă pe care a lovit-o de mai multe ori...
Un copil de doi ani aflat la o stână din Dolj a murit după ce a băut o soluție pentru deparazitat oile
Un copil de doi ani aflat la o stână din Dolj a murit după ce a băut o soluție pentru deparazitat oile
IPJ Dolj a anunțat că un copil de doi ani aflat la o stână din judeţul Dolj a murit după ce a băut o substanţă toxică. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au...
#alianta PSD PC, #madate parlamentari, #Dolj , #alegeri parlamentare 2008