Ziare.com

Geoana: Romania risca sa fie penalizata de Comisia Europeana

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 15:55

   

Geoana: Romania risca sa fie penalizata de Comisia Europeana
Presedintele PSD Mircea Geoana, a declarat luni, la Timisoara, ca, potrivit Comisiei Europene, Romania va incheia acest an cu un deficit bugetar mai mare decat cel estimat, ceea ce poate face ca, in aprilie 2009, sa demareze procedurile europene de penalizare a tarii noastre.

Conform Pactului de Stabilitate si Crestere in Europa, deficitul estimat de Comisia Europeana pentru Romania este de 3,4-3,6% din PIB, fata de cele 2 procente prognozate pentru acest an, informeaza Agerpres.

"In aceste conditii, Romania ar putea fi pusa in situatia de a plati penalitati de pana la 0,5% din PIB catre Uniunea Europeana. Daca aceasta situatie dezastruoasa economic si macroeconomic se confirma.

Exista un risc sever ca, in conditiile in care si investitiile straine in Romania se vor reduce cu circa 50% in 2009, iar creditarea economiei reale, probabil, va intarzia sa apara, sa putem fi pusi in situatia de a apela la un acord stand-by cu Fondul Monetar International, cu toate neplacerile si constrangerile pe care le cunoastem din trecut, in relatia cu aceasta institutie financiara internationala", a spus liderul PSD.

Geoana a mentionat ca in prezent asistam la o prabusire a colectarii veniturilor la bugetul de stat, estimarile formatiunii sale indicand o colectare de doar 75% din totalul de venituri la buget prognozate initial de guvern.

Presedintele social-democrat, Mircea Geoana, a intreprins, luni, o vizita la Timisoara, pentru a-l sustine pe candidatul PSD la un fotoliu de senator, presedintele Senatului, Ilie Sarbu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1057 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta oare a innebunit?!

Ce-o prooroci numai nenorociri?! Sa scada investitiile straine cu 50%! Si asa mai departe!
Oare chiar l-o crede cineva?!

 

uniunea europeana se intreaba ce vrea monsieur GEOANA??????????

GUVERNUL LIBERAL 20 LA SUTA ,,GUVERNEAZA,,DATORITA PSD.........
CE VREA DE FAPT SA COMUNICE DOMNUL GEOANA ACUM?????????????????????????
ESTE DOMNUL GEOANA IPOCRIT??????????????SAU CON???????????????????????????????????????????????????????

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor