Geoana spune ca PSD nu vrea suspendarea lui Basescu

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 17:37
1124 citiri
Geoana spune ca PSD nu vrea suspendarea lui Basescu
Foto: giconet.blogspot.com

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat duminica, la Buzau, ca nu crede ca presedintele Basescu se va opune vointei electorale care ar desemna PSD drept castigator al alegerilor, insa a precizat ca social-democratii nu vor sustine suspendarea sefului statului in aceasta perioada de criza.

"Daca poporul decide ca un guvern de la PSD si o majoritate in jurul PSD, sunt convins ca inclusiv Traian Basescu, desi isi doreste un guvern PD-L, nu va alege sa mearga impotriva votului popular. Are alegeri in 2009 si electoratul va fi judecatorul acestei situatii", a declarat liderul social-democrat fiind intrebat ce va face PSD daca seful statului nu desemneaza un premier al PSD, chiar daca va castiga alegerile.

Mircea Geoana a mai spus ca PSD nu doreste sa negocieze oficial pana dupa alegeri, lasand insa de inteles ca anumite tatonari intre partide si intre partide si presedinte exista deja.

"Raspunsul nostru e ca nu avem niciun fel de contact oficial cu alte partide. Nu ne intereseaza niciun fel de pre-aranjament, dupa 30 noiembrie incep negocierile", a precizat el.

Presedintele social-democrat a mai spus ca PSD va utiliza toate mijloacele posibile daca Traian Basescu va ignora vointa electorala, insa nu a precizat care ar fi aceste mijloace, aratand doar ca suspendarea presedintelui nu este unul din acestea.

"Din punctul nostru de vedere orice prelungire, orice lupta de putere, orice vointa discretionara care se opune vointei poporului trebuie combatuta energic prin toate mijloacele la dispozitie in democratia noastra", a spus el.

Mircea Geoana a mai declarat ca o suspendare a presedintelui este neavenita in aceasta perioada de criza.

"Romania nu are nevoie in acest moment de cutremure politice suplimentare pe o perioada de criza. E profund gresit, iar cei care incearca sa aduca tot felul de scenarii vreau sa le spun ca sunt incercari nereusite de a deturna atentia opiniei publice", a mai aratat el, adaugand ca nu exista "niciun fel de tocmeala atunci cand este vorba de a pune in practica vointa suverana a poporului roman si a electoratului roman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#Mircea Geoana, #PSD, #Traian Basescu, #suspendare, #criza , #alegeri parlamentare 2008