Iasi: Adomnitei si Vosganian au obtinut inca un mandat de parlamentar

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 17:16
1790 citiri
Iasi: Adomnitei si Vosganian au obtinut inca un mandat de parlamentar

BEJ Iasi a atribuit 14 mandate de parlamentari, printre acestea numarandu-se si un mandat de deputat pentru Traian Dobre (PNL), desi acesta s-a clasat pe locul doi in colegiul unde a candidat, la o distanta de 555 de voturi fata de candidatul PSD-PC, Luminita Iordache.

In urma redistribuirii la nivel judetean, la Camera Deputatilor, PD-L si PSD le-au fost atribuite cate patru mandate, iar PNL trei, informeaza NewsIn. La Senat, fiecare dintre cele trei partide au primit cate un mandat. In total, au ramas nedistribuite trei mandate, unul de deputat si doua de senator.

Cele 11 mandate redistribuite de BEJ la Camera Deputatilor au revenit lui Neculai Ratoi, Tudor Ciuhodaru, Anghel Stanciu, Vasile Mocanu (toti PSD), Daniel Oajdea, Petru Movila, Marius Spanu, Nicusor Paduraru (toti PD-L), Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei si Traian Dobre (toti PNL). La Senat, mandatele redistribuite au revenit lui Florin Constantinescu (PSD), Dumitru Oprea (PD-L) si Varujan Vosganian (PNL).

In urma procedurilor facute de BEJ Iasi, au ramas nedistribuite mandatele in doua colegii din municipiul Iasi si unul din judet. Aceste colegii au fost castigate de PD-L (doua) si PNL (unul).

In toate cazurile, candidatul PSD a ocupat locul doi, ca numar de voturi. Castigatorii colegiilor pentru Senat sunt Mihaela Popa (PD-L) si Radu Terinte (PNL), iar Costi Neagu (PD-L) a iesit invingator in colegiul 12 Iasi pentru Camera Deputatilor.

Potrivit calculelor liderilor partidelor iesene, mandatele nu vor fi distribuite neaparat catre castigatorii colegiilor, contracandidatii acestora avand, de asemenea, sanse sa-si adjudece locul in Parlament. Pe pozitia a doua in colegiul Mihaelei Popa s-a clasat fostul director general al Antibiotice SA, Ioan Nani (PSD-PC), iar in colegiul lui Radu Terinte, podiumul a fost completat de Sorin Lazar (PSD-PC) si Lucian Flaiser (PD-L).

Pentru mandatul ramas nedistribuit la Camera Deputatilor, in competitie au ramas Catalin Ivan (PSD-PC) si Cristina Dobre (PNL), care s-au clasat pe pozitiile a doua si, respectiv, a treia, in colegiul lui Costi Neagu (PD-L).

Cele trei mandate ramase nedistribuite de BEJ Iasi vor intra in etapa a doua de repartizare a mandatelor, efectuata de Biroul Electoral Central.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#redistribuire mandate Iasi, #Varujan Vosganian, #cristian adomnitei, #Dumitru Oprea , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Cred ca Adomnitei trebuia scutural fara nici un fel de mila !