In urma redistribuirii, PD-L Prahova pierde doua colegii

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 14:27
3084 citiri
In urma redistribuirii, PD-L Prahova pierde doua colegii
Foto: emaramures.ro

PD-L pierde in Prahova, in urma redistribuirii, doua colegii unde se clasase pe primul loc.

PD-L a pierdut in Prahova, in urma redistribuirii, un mandat de deputat si unul de senator in doua colegii in care candidatii democrat liberali se clasasera pe primele locuri in ceea ce priveste numarul de voturi obtinute, potrivit ultimelor date furnizate de Biroul Electoral Judetean.

Astfel, la Senat, in urma redistribuirii, in Colegiul 5 Ploiesti, unde in urma alegerilor de duminica Gabriel Sandu (PD-L) obtinuse 45% din voturi, mandatul de senator a fost obtinut de Daniel Savu (PSD), care se clasase pe locul doi, cu 28,11% din voturi.

Iar la Camera Deputatilor, in Colegiul 1 Valea Prahovei, unde democrat liberalul Gheorghe Nastasi obtinuse 40,61% din voturi, locul de senator va fi ocupat, dupa redistribuire, de liberalul Cristian Burlacu, ce avea un procent de 27,67 in urma alegerilor de duminica.

In urma redistribuirii, PD-L are in Prahova doua mandate de senator si cinci de deputat, fiind urmat de PSD, cu doua mandate de senator si patru de deputat si de PNL, cu un senator si trei deputati.

Potrivit datelor furnizate de BEJ, la Camera Deputatilor, PD-L a obtinut in Prahova 36,92 % (91.309 voturi), PSD+PC - 32,24 % (79.737 voturi), iar PNL - 21,22 % (52.486 voturi).

La Senat, tot PD-L conduce in preferintele prahovenilor, 37,90% din voturile valabil exprimate fiind indreptate spre candidatii democrat-liberali (93.239 voturi), in timp ce Alianta PSD+PC a obtinut 32,26 % (79.386 voturi) si PNL - 21,93 % (53.975 voturi).

Adrian Nastase (PSD) si Roberta Anastase (PD-L) sunt singurii care au obtinut, in Prahova, peste 50 la suta plus unu din voturi la alegerile parlamentare.

La Senat, Colegiul 1 Valea Prahovei, Campina, Baicoi a fost castigat de PD-L, cu Georgica Severin (38,90%), Colegiul 2 Slanic, Ploiesti Nord tot de democrat-liberali, prin persoana lui Iulian Badescu - 42,61%, iar Colegiul 3 Valenii de Munte, Boldesti Scaieni, Urlati i-a revenit liberalului Teodor Melescanu, cu 34,61% din voturi.

In Colegiul 4 Senatori Mizil, Filipestii de Targ-Gorgota a castigat PSD, prin Sorin Chivu - 45,25%, iar Colegiul 5 Ploiesti a fost castigat de Gabriel Sandu, PD-L, 45,24%, urmat fiind de social-democratul Daniel Savu cu 28,11% (12.289 voturi). Desi s-a clasat al doilea, in urma redistribuirii Savu a devenit senator.

In ceea ce priveste mandatele pentru Camera Deputatilor, singurii care au castigat 50%+1 din voturile prahovenilor sunt Adrian Nastase (PSD) - in Colegiul 8 Mizil si Roberta Anastase (PD-L) - Colegiul 11 Ploiesti, cu 60,99% si, respectiv, 53,57%.

In Colegiul 1 Valea Prahovei, cele mai multe procente le-a adunat Gheorghe Nastasia, de la PD-L, cu 40,61, iar pe locul doi s-a clasat liberalul Cristian Burlacu - 27,67 % (5.571 voturi).

In urma redistribuirii, reprezentantul PNL va reprezenta Prahova in Parlament, in locul democrat-liberalului Nastasia.

Colegiul 2 Campina a fost castigat de Florin Anghel, tot PD-L, cu 41,64% din voturi, iar Colegiul 3 Baicoi-Floresti revine liberalei Gratielei Gavrilescu, cea care a adunat 34,81% din sufragii.

Marian Saniuta, candidat PSD in Colegiul 4 Slanic a castigat cele mai multe voturi - 48,29%, iar Colegiul 5 Valenii de Munte revine tot unui pesedist - Mihai Apostolache, cu 31,43%.

Colegiul 6 Boldesti-Scaieni a fost castigat, potrivit BEJ, tot de PSD - Razvan Turea a adunat 36,65% din voturi, iar Adriana Saftoiu, de la PNL, a castigat Colegiul 7 Urlati.

La Filipestii de Targ-Gorgota, in Colegiul 9, cele mai multe voturi au adunat democrat-liberalii, prin George Ionescu, 47,46% si tot PD-L-ului ii revin cele trei scaune de deputat din municipiul Ploiesti: pe langa presedintele filialei judetene, Roberta Anastase, acestea au mai fost castigate de Sever Voinescu, cu 40,34% si Andrei Sava - 43,54%.

Citește și:
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...