Marko Bela: UDMR trebuie sa castige cel putin 32 de parlamentari

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 14:35
1251 citiri
Marko Bela: UDMR trebuie sa castige cel putin 32 de parlamentari
Foto: gardianul.ro

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat luni, la Tg. Mures, ca Uniunea trebuie sa obtina cel putin numarul de parlamentari pe care il are acum: 22 de deputati si 10 senatori.

"Este necesar sa avem un grup parlamentar puternic, pentru a ne putea realiza obiectivele, dar si pentru interesul national", a spus Marko Bela, transmite NewsIn.

In privinta colegiilor din strainatate, Marko Bela mizeaza pe succesul lui Bela Karoly, fostul antrenor al Nadiei Comaneci, care candideaza in SUA, dar si pe candidatii de la Budapesta, unde duminica a avut loc o actiune electorala.

"Este foarte greu sa identifici alegatorii de acolo, pentru ca este necesar sa fie persoane de cetatenie romana, dar stabilite acolo. Sper ca UDMR sa dobandeasca un mandat in strainatate din cele 4 de deputati si doua de senatori. Domnul Bela Karoly nu este un candidat de vitrina, este un om foarte angajat in aceasta campanie", a spus Marko Bela.

Politicianul a adaugat ca spera ca actualul presedinte american, Barak Obama, va avea o alta abordare in ceea ce priveste minoritatile. Marko a aratat ca saluta vizita unui secretar al ambasadei SUA in zonele unde locuiesc maghiari si faptul ca acesta s-a interesat de "aspiratiile maghiarimii".

Liderul unional a mai spus ca, din discutiile pe care le-a avut cu oamenii din sute de localitati prin care a trecut in timpul campaniei, a reiesit ca acestia sunt interesati de autonomie, chiar daca sunt mult mai preocupati de problemele sociale.

#Marko Bela, #UDMR, #parlamentari, #alegeri, #voturi , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
A
Anonymous
rank 1
Agatati un pietroi de gitul ungurilor si romanilor care traverseaza timpuri grele.