Mazare il ameninta pe Basescu cu sanctiuni

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 16:40
1998 citiri
Mazare il ameninta pe Basescu cu sanctiuni

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu va fi drastic sanctionat de populatie la alegerile prezidentiale, daca nu va numi un premier din partidul care va castiga alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Daca PSD va castiga alegerile, este clar ca vointa populara a fost ca PSD sa conduca tara. Daca presedintele numeste premier pe cine vrea el, isi asuma toata responsabilitatea pentru cum va fi guvernata aceasta tara si va raspunde pentru tot ce se va intampla in tara.

Daca Basescu se impotriveste vointei populare, populatia il va sanctiona drastic peste vreo sapte luni", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Radu Mazare, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, "daca PD-L va fi pe primul loc, este normal sa formeze guvernul, sa incerce sa-si formeze o majoritate, dar partidul care castiga alegerile trebuie sa aiba premierul".

Referitor la varianta ca primarul Constantei, Radu Mazare, sa fie candidatul PSD la alegerile prezidentiale, social-democratul a declarat ca el ia mai putin in calcul aceasta ipoteza, pentru ca nu este bolnav de putere.

"Nu stiu, este prematur sa vorbim. Eu iau mai putin in calcul. Altii iau in calcul varianta asta. Am evitat de fiecare data sa raspund la intrebarea asta. Este foarte putin probabil. De ce? Pentru ca nu sunt bolnav de putere. Nu v-ati dat seama de asta pana acum?", a spus Mazare.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
#Radu Mazare, #Traian Basescu, #premier, #partid castigator , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
...."va fi drastic sanctionat de populatie la alegerile prezidentiale, daca nu va numi un premier din partidul care va castiga alegerile parlamentare din 30 noiembrie."