Mircea Dinescu: Fosti colaboratori candideaza cu nerusinare (Video)

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 15:58
3000 citiri
Mircea Dinescu: Fosti colaboratori candideaza cu nerusinare (Video)

Unul dintre membrii Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu, a declarat, vineri, dupa ultima sedinta a Colegiului organizata inaintea alegerile parlamentare, ca unii dintre candidatii gasiti la precedentele consultari electorale ca fiind colaboratori ai Securitatii candideaza din nou, duminica.

"Am gasit colaboratori. Mai interesant este ca pe unii pe care ii gasisem odata colaboratori ai Securitatii i-am regasit candidand cu nerusinare a doua oara. Sunt cateva persoane care aveau deja pusa stampila de colaborator", a declarat Mircea Dinescu citat de Agerpres.

"Acum patru ani, exista un fenomen interesant", a continuat acesta.

"Insi speriati ca vor fi cautati la dosare n-au mai candidat. Anul acesta, au prins curaj, asta e clar. Noi colaboratori nu prea sunt. Sunt tot cei vechi, care insista", a explicat Mircea Dinescu.

El a precizat ca persoanele pentru care Colegiul a emis constatare de colaborare cu Securitatea vor fi trimise, dupa alegeri, in fata instantei, pentru hotarari judecatoresti.

"Cei verificati acum vor fi trimisi la instanta dupa alegeri, pentru ca nu mai este timp. In mod normal, in afara de rusinea publica nu cred ca se mai poate intampla nimic", a explicat Dinescu.

El si-a exprimat nemultumirea fata de modul de functionare a CNSAS, respectiv in baza noii legislatii privind deconspirarea Securitatii.

"Trist e ca, dupa ce a fost toata povestea cu CNSAS-ul care va functiona, care are 100 de vagoane de dosare noi, dupa ce s-a facut procesul comunismului, s-a pus, in realitate, o basculanta de pamant peste CNSAS. E o forma subtila de ingropare a lui. Noi functionam, vorbim, dar de sub aceasta gramada de tarana", a declarat Mircea Dinescu.

Cazimir Ionescu il contrazice pe colegul sau

Un alt membru CNSAS, Cazimir Ionescu, a spus ca persoanele care urmeaza sa fie trimise la instanta, cu constatare de colaborare cu Securitatea, nu au mai candidat. "Toti sunt nume noi. Cei vechi au fost verificati", a sustinut Ionescu.

"Cred ca domnul Dinescu se refera la cei care nu au colaborat cu Securitatea, dar care au fost reverificati, fiindca au aparut documente noi. Dansul spune ca fosti colaboratori, intre ghilimele, apar din nou pe lista.

Supararea dansului este ca persoane care nu au primit verdict de politie politica, dar au fost obligati sa semneze angajament de colaborator, avand dovada ca nu au facut politie politica, au candidat", a opinat Ionescu.

El a afirmat ca nici candidatilor care primesc adeverinte de necolaborare, desi s-au gasit inscrisuri referitoare la ei, nu li se va mai publica preambulul la adeverinte, asa cum s-a procedat la alegerile locale.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...