Mircea Geoana vrea sa fie premier incepand cu 30 noiembrie, la ora 19.00

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 14:15
2017 citiri
Mircea Geoana vrea sa fie premier incepand cu 30 noiembrie, la ora 19.00
Foto: Antena 3

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca va cere un mandat din partea Biroului Permanent al formatiunii, in noaptea de 30 noiembrie, pentru a incepe negocierile privind guvernarea.

"Voi lua un mandat din partea Biroului Permanent al partidului nostru.

Intentionez sa iau acest mandat chiar in noaptea lui 30. (...)

Parerea mea este ca discutiile despre formarea unei majoritati si de desemnare a unui premier vor incepe frenetic de pe la 7 seara pe 30 saptamana viitoare. De ce? Pentru ca, in clipa in care se stie scorul, nimeni nu sta cuminte doua saptamani", a precizat Mircea Geoana, duminica seara, la emisiunea lui Ion Cristoiu, transmisa de Antena 3.

El a mai spus ca in noaptea de 30 noiembrie, dupa anuntarea rezultatului alegerilor, va convoca oficial Biroul Permanent, pentru ca oricum toata conducerea e la partid.

"Intentia mea este... in functie de scorul pe care il facem. Ne uitam cu atentie, si evident cu emotie, si cu incredere, la scorul din seara respectiva, imediat am convocat Biroul Politic al partidului meu, imediat avem o conversatie si cu liderii nostri de judete, pentru ca la noi presedintii de organizatii judetene sunt un for extrem de influent si extrem de important, iau mandat de la colegii mei...", a explicat liderul PSD.

Geoana a mai spus ca, in cadrul mandatului de negociere, daca PSD va castiga alegerile, atat functia de premier cat si omul care va ocupa functia sunt doua chestiuni "nenegociabile".

Intrebat daca nu se enerveaza pentru toate apelativele pe care le folosesc colegii lui la adresa sa sau pentru imaginea de tip moale, bleg, care nu reactioneaza el a raspuns ca "daca as sta sa ma enervez in fiecare zi la un partid atat de mare si complicat cum e PSD-ul, cred ca te sui pe pereti".

"Dar repet, trebuie sa recunosc ca am intrat in politica in 2001 sau 2002, mai putin experimentat decat alti lideri ai partidului sau chiar alti politicieni romani. Si s-a simtit la inceput. Dupa ce am preluat conducerea partidului s-a simtit o anumita lipsa de experienta. Un partid mare.

Eu cred ca in acesti 4 ani de zile de munca foarte serioasa, de mers prin teritoriu, de batut tara in lung si-n lat, si eu am devenit astazi un om care inteleg mai bine realitatile romanesti. Am invatat si jocul uneori mai putin elegant al politicii. Nu inseamna ca daca nu reactionezi in public, nu stii sa nu dai un bobarnac pe sub masa cui trebuie ca sa il si doara", a mai spus Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
#Mircea Geoana, #30 noiembrie, #negocieri, #premier, #Birou Permanent PSD , #alegeri parlamentare 2008