Sesizarea de frauda electorala a PD-L, trimisa la ICCJ

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 22:09
1426 citiri
Sesizarea de frauda electorala a PD-L, trimisa la ICCJ

Reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a declarat sambata, pentru NewsIn, ca Biroul a remis catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sesizarea democrat-liberalilor in cazul celor 8.400 de buletine de vot gresite ce urmau a fi distribuite in colegiul 1.

Democrat-liberalul a anuntat ca, in cadrul sedintei de sambata seara, BEM a admis sesizarea PD-L si a remis-o ICCJ. Potrivit lui Zlotea, PD-L a solicitat Biroului Electoral Municipal sesizarea de urgenta a Parchetului in cazul celor 8.400 de buletine de vot pe motiv ca este vorba despre o frauda electorala.

De asemenea, democrat-liberalii au solicitat si demararea, de catre Ministerul de Interne si de catre Camera Deputatilor, a unor anchete interne pentru a se constata daca Prefectura sau Monitorul Oficial sunt responsabile pentru cele 8.400 de buletine gresite gasite in lotul buletinelor pentru colegiul 1, Camera Deputatilor.

Presedintele BEM, Alin Visan, a confirmat, pentru NewsIn, ca BEM a admis sesizarea PD-L si a remis-o Parchetului de pe langa ICCJ.

In sedinta de vineri seara, BEM a decis resigilarea tuturor buletinelor de vot ce urmau sa fie distribuite in colegiile din Bucuresti si retiparirea de catre Prefectura a celor 8.400 de buletine de vot gresite din colegiul 1, a declarat pentru NewsIn, presedintele BEM, Alin Visan.

Presedintele BEM a mai precizat ca, vineri seara, s-a convocat de urgenta o intrunire a tuturor presedintilor de oficii electorale din Capitala, care au la dispozitie doua zile pentru a verifica toate buletinele de vot si a da un verdict in acest sens.

La acest proces vor asista si prefectul, primarii de sector si Jandarmeria, acestei din urma institutii fiindu-i solicitata protectia buletinelor de vot.

Reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a declarat pentru NewsIn ca Oficiul Electoral sector 1 a descoperit vineri 8.400 de buletine de vot gresite ce urmau a fi distribuite in colegiul 1 din Bucuresti, acest numar de buletine gresite rezultand in urma verificarii unui singur balot.

Potrivit procesului-verbal redactat de Oficiul Electoral sector 1 in momentul desigilarii pachetelor de vot ce urmau sa fie trimise BEM, celor 8.400 de buletine gresite le lipseau pagini sau erau tiparite gresit.

De asemenea, au fost gasite buletine vot de la Senat amestecate cu cele de la Camera Deputatilor, iar in cazul unui pachet, buletinele de vot pentru Senat erau diferite fata de macheta afisata la BEM, astfel aceste buletinele contineau 16 pagini, in loc de 8, iar numerotarea paginilor era eronata.

Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
#buletine vot, #gresite, #contestatie, #PDL, #Justitie , #alegeri parlamentare 2008