Soarta lui Boc la sefia PD-L atarna de rezultatul alegerilor

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 12:55
2152 citiri
Soarta lui Boc la sefia PD-L atarna de rezultatul alegerilor

Liderul PD-L Emil Boc isi va pierde pozitia de presedinte al partidului in cazul in care democrat-liberalii nu vor obtine cel putin 40% la alegerile legislative din acest an.

Potrivit unor surse din conducerea PD-L, citate de Amos News, presedintele Traian Basescu l-a avertizat pe Boc ca in functie de rezultatul la parlamentare, fie va ramane in functie, fie va fi inlocuit de purtatorul de cuvant al democrat liberalilor, Liviu Negoita.

Aceleasi surse spun ca Negoita ar fi preferatul lui Traian Basescu, deoarece se bucura de increderea bucurestenilor, obtinand un nou mandat de primar al sectorului 3 cu peste 70% din procente, si totodata, este considerat de opinia publica drept un politician carismatic.

Liviu Negoita a fost promovat recent in functia de purtator de cuvant al PD-L pentru a-si spori notorietatea, in eventualitatea in care va prelua postul de presedinte al PD-L sau va fi propus drept premier de catre presedintele Traian Basescu.

Daca nici una dintre formatiunile politice din Romania nu va obtine 50% la parlamentare, Basescu intentioneaza sa propuna un premier care nu provine din randul candidatilor oficiali pentru acest post.

Conform unor lideri democrart liberali, Basescu ar putea alege un premier dintre Cristian Diaconescu (vicepresedinte PSD), Liviu Negoita, Mugur Isarescu (guvernatorul BNR) si Mihai Razvan Ungureanu (directorul SIE).

Purtatorul de cuvant al PD-L, Liviu Negoita, sustine ca PD-L si-a propus sa obtina minim 40% la alegeri, insa a mentionat ca Emil Boc si-ar putea pierde postul de presedinte doar in cazul in care PD-L nu va ajunge la guvernare.

"Ne-am propus sa obtinem 40%, dar nu se pune problema numirii mele in functia de presedinte al PD-L, in cazul in care nu obtinem acest scor. Presedintele Emil Boc a anuntat ca va demisiona in cazul in care PD-L nu va ajunge la guvernare.

Nu se pune problema ca Basescu sa ma numeasca pe mine presedinte al PD-L. Nu Basescu numeste presedintii in partid", a afirmat Liviu Negoita.

Mandatul actualului presedinte al PD-L, Emil Boc, expira in 2009, an in care PD-L isi va numi noul presedinte in cadrul unui congres extraordinar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Emil Boc, #parlamentare, #Liviu Negoita, #Traian Basescu , #alegeri parlamentare 2008