Sondaj BCS: PD-L conduce cu 2 la suta in fata PSD

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 14:28
5082 citiri
Sondaj BCS: PD-L conduce cu 2 la suta in fata PSD
Foto: Arhiva

PD-L se mentine pe primul loc in preferintele electoratului, dar la o diferenta de mai putin de 2% fata de PSD, care beneficiaza de cea mai mare sustinere din ponderea electoratului activ, in conditiile in care absenta la urne creste, se arata intr-un sondaj BCS.

Rezultatele sunt similare cu cele de saptamana trecuta, insa diferenta dintre PD-L si PSD a scazut la mai putin de doua procente, in conditiile in care PNL este in crestere. De asemenea, PRM si UDMR au obtinut procente mai ridicate decat in studiul anterior.

Dintre primele trei formatiuni clasate, PSD conduce in ceea ce priveste sustinerea din partea electoratului activ, iar numarul absenteistilor si al nehotaratilor a crescut cu 4% in ultima saptamana.

La intrebarea "Cu candidatul carei formatiuni politice veti vota la Camera Deputatilor in colegiul dvs. uninominal", 32,3% dintre respodenti au indicat PD-L, 31,2% - PSD, 21,4% - PNL, 6,1% - UDMR, 4,2% - PRM si 2,7% - PNG-CD.

Cat priveste optiunile pentru Senat, 32,8% au indicat PD-L, 31,1% - PSD, iar 21,5% - PNL. UDMR este sustinut de 6%, in timp ce PRM ajunge la 4,1% si PNG la 3,1%.

Dupa criteriul geografic, in Moldova PD-L este sustinut de 35,5%, PSD+PC de 32,3%, PNL de 22,6%. Transilvania este disputata de PNL (26,4%), PD-L (21,8%) si PSD+PC (20,5%), iar o proportie semnificativa revine UDMR (18,1%). De asemenea, in zona Crisana-Maramures, electoratul UDMR are cea mai mare pondere din tara (21,6%), in timp ce PD-L si PSD+PC sunt la egalitate, cu 26,1%, urmati de PNL (17%). Regiunea Banatului este revendicata de democrat-liberali, cu 41,2%, in timp ce social-democratii strang 23,5%, iar liberalii doar 13,2%.

In Muntenia, cea mai mare proportie in intentiile de vot revine PSD+PC - 38,5%, urmat de PD-L cu 28,9% si de PNL cu 26,7%. In regiunea Dobrogea, PD-L se detaseaza cu 38,6% fata de PSD+PC (33,3%) si PNL (19,3%). Cat priveste Capitala, in topul optiunilor politice se afla PD-L, cu 39,6%, urmat de PSD+PC cu 35,2% si de PNL cu 20,9%.

Majoritatea celor intervievati, 54%, au declarat ca-si pastreaza optiunea politica, votand candidatii aceluiasi partid atat la Camera, cat si la Senat, in timp ce doar 15,7% au sustinut ca vor alege candidati de la partide diferite.

Sondajul BCS a fost realizat pe un esantion de 1.156 de persoane, cu o marja de eroare de +/- 3%, in perioada 17-21 noiembrie, la comanda Fundatia Societatea Civila.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sondaj, #BCS, #PDL, #PSD, #PNL, #vot , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Practic bătălia pentru PM se dă la COTROCENI :între Theodor Stolojan şi Vasile Blaga