Sondaj: Romanii voteaza "dinozaurii" la alegerile parlamentare

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 13:57
7798 citiri
Sondaj: Romanii voteaza "dinozaurii" la alegerile parlamentare

Doar un sfert dintre romani vor vota candidatii fara experienta politica la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale.

58,9% au raspuns ca nu ar vota un candidat fara experienta, iar 24,8% au declarat ca ar vota un candidat nou venit in politica. 16,4% dintre respondenti sunt indecisi.

In plus, 64,9% dintre romani nu ar vota un candidat de la un partid mic, neparlamentar.

Intentii de vot

Candidatii PD-L la Camera Deputatilor se afla in topul intentiilor de vot ale electoratului in Bucuresti - cu 42,5%, Maramures - 35,4%, si Moldova - 37,5%. PSD-ul conduce in topul intentiilor de vot la Camera Deputatilor in Muntenia cu 42,4 % si 37, 9 % in Dobrogea iar candidatii PNL ar fi votati in Transilvania de 24,6% si in Bucuresti de 23,1%.

Intrebati cu ce formatiune politica ar vota la Camera Deputatilor in colegiul de care apartin 34,7% au raspuns PD-L, 31,7% PSD si 20% PNL.

Intrebati cu ce partid ar vota la Senat 34,2% au raspuns ca ar da votul PD-L, 32% ar vota cu PSD, 19,8% ar vota cu PNL iar 5,2 ar vota cu UDMR.

La intrebarea carui partid apartine candidatul cu cea mai proasta imagine din colegiul lor, 17% au raspuns Alianta PSD+PC, 8,7% PNL si 6,1% PD-L. 41,4% nu au stiut sa raspunda la aceasta intrebare.

Partide precum cel condus de Gigi Becali, PNG-CD, care in anii dintre alegeri era investit in sondajele mai tuturor institutelor de cercetare a opiniei electoratului cu scoruri de partid parlamentar, ramane, la BCS, asemenea INSOMAR sau IMAS, sub pragul de patrundere in Legislativ.

Toate celelalte formatiuni inregistreaza sub 1%, in conditiile in care alte doua partide care au figurat in cursul acestei legislaturi in sondaje - cum ar fi PNTCD sau PIN - nu participa la scrutinul din 30 noiembrie.

Sondajul a fost efectuat in perioada 10-14 noiembrie 2008, pe un esantion de 1.604 persoane.

Vezi mai jos sondajul BCS, in format PDF

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#sondaj BCS, #alegeri parlamentare, #candidati, #PSD, #PNL, #PDL , #alegeri parlamentare 2008
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
25% din ELECTORAT sînt şi ei DINOZAURI care votează cu candidaţi(cacofonie intenţionată) DINOZAURI soarta ROMÂNIEI a rămas pe mîna NEHOTĂRÎŢILOR