Stolojan promite pensii minime de 350 lei/luna daca ajunge prim-ministru

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 14:26
2254 citiri
Stolojan promite pensii minime de 350 lei/luna daca ajunge prim-ministru

Cea mai mica pensie lunar ape care PD-l garanteaza ca o va acorda daca ajunge sa formeze viitorul Guvern va fi de 350 lei, sustine Theodor Stolojan.

Potrivit acestuia, in prezent, aproximativ 1,2 milioane de persoane au pensii mai mici de 350 lei pe luna. Majoritatea acestor persoane au lucrat in fostele cooperative agricole sau in intreprinderile de stat, fara a reusi "sa adune suficienti ani de lucru".

In acelasi timp, aspirantul la fotoliul de prim-ministru a promis ca va corecta "marea nedreptate" produsa celor 1,8 milioane de pensionari carora nu li s-au luat in calcul anii de munca grea in urma ultimelor majorari.

Astfel, pensile celor care au fost incadrati in grupa I de munca vor creste cu pana la 50%, iar a celor din grupa a II-a cu pana la 25%.

Nu in ultimul rand, Theodor Stolojan a mai promis alocatii scolare de 100 de lei/luna si rente viagere anuale pentru pensionarii din mediul rural care nu isi mai ot lucra pamantul de 100 de euro, duble fata de cele acordate in prezent.

Videanu: Vom majora salariile profesorilor din prima zi

Adriean Videanu, vicepresedintele PD-L, a declarat miercuri, in cadrul unei vizite electorale la Bacau, ca viitorul Guvern PD-L va majora cu 50% salariile profesorilor chiar din prima zi de guvernare.

"Asfel ca majorarea salariilor profesorilor PD-L o va pune in practica din prima zi de guvernare", a declarat Videanu. Acesta a reiterat ideea ca PD-L nu doar ca va conserva locurile de munca, ci va crea 60.000 de locuri de munca suplimentare.

"PD-L monitorizeaza zilnic evolutia efectelor crizei financiare si masurile care trebuie luate pentru limitarea efectelor negative asupra oamenilor. Solutiile propuse de PD-L vin in intampinarea problemelor lor si ma bucur pentru asta. Vreau sa va spun ca ceea ce se va intampla in 2009 nu este numai conservarea locurilor de munca ci vom crea 60.000 de munca suplimentare.

PD-L are solutii ca populatia Romaniei sa nu fie afectata. Vom investii in infrastructura, sistem de irigatii si in sistemul energetic. Aceste investitii vor genera 100.000 de locuri de munca in 2009", a declarat Videanu.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Theodor Stolojan, #pensii minime garantate, #promisiuni electorale , #alegeri parlamentare 2008