Stolojan: Romania nu poate avea un premier independent

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 09:55
1551 citiri
Stolojan: Romania nu poate avea un premier independent

In prezent, Romania nu se mai afla in situatia in care poate avea un premier independent, sustine prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan.

Astfel, el a afirmat ca un partid politic care castiga alegerile va trebui sa-si asume responsabilitatea guvernarii, precizand ca PD-L are oameni care pot face acest lucru.

"Romania a avut un premier independent in 1991-1992, cand era o situatie total iesita din comun, iar oamenii din Romania si din afara nu mai credeau ca democratia si economia de piata mai sunt posibile. A trebuit atunci sa restabilim increderea ca Romania poate fi guvernata', a spus Stolojan, joi seara, intr-o emisiune televizata.

Totodata, Stolojana a mai spus ca niciun partid politic nu-i poate impune presedintelui un premier, adaugand ca, daca partidul sau va castiga alegerile, el va ajunge prim-ministru.

Vicepresedintele PD-L a afirmat, de asemenea, ca presedintele nu are incredere nici in Mircea Geoana, si nici in Calin Popescu-Tariceanu pentru ca "acesti oameni au incalcat Constitutia".

"A existat un aviz al Curtii Constitutionale, care spunea ca suspendarea presedintelui nu este intemeiata, dar care a fost ignorata de reprezentantii celor doua partide", sustine Stolojan.

Theodor Stolojan a precizat ca in el, Traian Basescu are incredere. "Despre mine, presedintele a spus ca are incredere, dar, in acelasi timp, a adaugat ca nu sunt singura solutie, ceea ce mi se pare foarte corect", a subliniat democrat liberalul.

El a adaugat ca PD-L trebuie sa castige alegerile pentru a-l "ajuta" pe seful statului sa desemneze un candidat din randul acestei formatiuni.

Stolojan a respins speculatiile privind asa-zisele "presiuni" la care "vechiul" PD l-ar fi supus pe Traian Basescu in legatura cu desemnarea din randul democratilor a unui prim-ministru, precizand in mod expres ca "PD-L este un partid unit".

In acelasi timp, el a tinut sa spuna ca PD-L va forma singur guvernul, fara ajutorul altor partide.

"Vom forma guvernul noi cu noi. Acesta e mesajul meu catre romani: dupa 19 ani de tranzitie, e bine ca si romanii sa separe apele. Exista un partid de stanga - PSD - din pacate nereformat, cu domnii Adrian Nastase, Mitrea si altii ca dansii, iar pe partea dreapta au de ales un Partid Democrat Liberal" - a spus Stolojan.

In opinia sa, este foarte important sa nu existe o guvernare "tarcata", in care "nimeni nu-si asuma responsabilitatea pentru guvernare".

Citeste si:
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Capitală și a ajuns la poliție
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Capitală și a ajuns la poliție
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a provocat, duminică dimineață, o tamponare ușoară și a mers să raporteze accidentul la Brigada Rutieră Buucrești. Potrivit...
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...