Tariceanu 2.0: dezbatere online cu sunet prost si teme rasuflate

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 17:05
1163 citiri
Tariceanu 2.0: dezbatere online cu sunet prost si teme rasuflate
Foto: trilulilu

Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a vrut sa demonstreze ca se pricepe si la emisiunile de tip 2.0 si a avut, vineri, o intalnire live video pe trilulilu.ro.

Cu o calitate a sunetului care a lasat de dorit, acesta a vorbit jumatate de ora despre probleme "stringente" pe care le are tara, cum ar fi calitatea invatamantului romanesc, efectele crizei economice mondiale in Romania si dar si despre riscului falimentarii Ford Romania.

Desi a tinut sa precizeze ca vrea o discutie bazata pe intrebari si raspunsuri, pentru ca nu face campanie electorala, premierul a vorbit despre temele sale favorite.

Acesta a comentat despre pozitia fruntasa a Romaniei in clasamentul tarilor privind cresterea ecomica, faptul ca Romania va putea face fata crizei si ca recesiunea nu va fi cuvantul de ordine a economiei romanesti sau despre acordarea sumei de 1.000 d euro societatilor care angajeaza someri pentru o perioada mai mare de trei luni.

Tariceanu a amintit si despre modul in care vrea sa sprijine familiile de tineri, reducand impozitul pentur locuintele sub 100.000 de euro si s-a aratat profund marcat de faptul ca sunt inca romani care stau in case de tipul celor "comuniste".

"Constructia de casa are o capacitate de tractiune importanta prin locuri de munca create, furnizari de materiale si instrumente. Nu vreau sa va dau niciun sfat ca sa faceti credite pentru locuinte pentru ca depinde de siguranta locurilor de munca.

Nu pot sa va zic sa faceti credite si sa nu aveti un loc de munca stabil. Eu insa as face pasul, daca as avea posibilitatea" a comentat primul ministru.

Tariceanu a mai dezbatut si problema universitatilor romanesti, pe cele doua fronturi: ale salariilor profesorilor si ale motivatiei studentilor.

Acesta a evocat perioada comunista, cand o diploma era vazuta cu alti ochi si cand erau numai universitati de prestigiu.

"In Romania universitatile au aparut dupa 1990 ca ciupercile dupa ploaie. Sa nu ma intelegi gresit, este foarte bine, dar exista scoli de traditie si de nivel si nu putem gasi scoli la fel de bune peste tot. Statutul romanilor le permite sa castige destul de la o varsta frageda, mai ales prin plecare in strainatate.

Azi, ca sa faci o facultate serioasa, faci un efort de 5-6 ani pe care nu multi sunt dispusi sa o faca", a completat Tariceanu.

Tot in pofida afirmatiei sale ca nu face campanie, Tariceanu s-a prezentat tinerilor aflati prezenti ca sa-l asculte, ca un om care "vede bine economia" si in care trebuie sa aiba incredere.

Desi nu a dat nume, acesta si-a atacat subtil si concurentii politici, sustinand ca ca nu are incredere ca vor duce mai departe proiectele demarate de el.

Totodata, a facut un apel catre totii romanii, sa mearga voteze duminica, pentru ca "pasivitatea nu ajuta".

"Este o obligatie civica. Statul acasa si privitul la tv nu este suficient", si-a argumentat Tariceanu pozitia.

Premierul s-a aratat dezamagit ca interventia sa video live este una de scurta durata si ca trebuie sa plece pentru a se pregati pentru dezbaterea de vineri seara, dar" este obisnuit sa nu isi desconsidere contracandidatii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calin Popescu Tariceanu, #conferinta Trilulilu, #campanie electorala 2008 , #alegeri parlamentare 2008