Tariceanu: PNL nu renunta la postul de premier

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 13:12
2531 citiri
Tariceanu: PNL nu renunta la postul de premier

Calin Popescu Tariceanu a declarat dupa discutia cu presedintele Traian Basescu ca liberalii sunt dispusi sa negocieze cu toate partidele, dar nu renunta la masurile din programul de guvernare care implica un premier din partea PNL.

"Am participat cu sapte dintre vicepresedintii liberali, i-am prezentat punctul nostru de vedere, vrem sa formam o majoritate parlamentara care sa formeze un Guvern capabil sa limiteze efectele crizei financiare.

Vrem ca Romania sa isi continue traseul si tendinta economica de crestere si sa pastreze locurile de munca. I-am inmanat planul nostru presedintelui. Conditiile de guvernare PNL sunt respectarea drepturilor, un stat de drept, o justitie independenta care nu se face intai la televizor si dupa aia in justitie propriu zis.

I-am cerut sa tina cont ca nu abdicam de la principiile economiei de piata: cota unica de impozitare si sistem fiscal de impozitare redusa care sa atraga investitii si locuri de munca. Discutam cu toata lumea, cu toate partidele, fara sa facem concesii de la ceea ce reprezinta interesele electoratului liberal", a declarat Tariceanu.

Atmosfera tensionata in timpul discutiilor PNL - Basescu

Discutiile dintre PNL si presedintele Traian Basescu au fost dominate de replici mai putin agreabile intre presedinte si liderul echipei de negociere a PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Liderul PNL i-a spus sefului statului ca sunt dispusi sa modifice progamul de guvernare pe care l-au propus cu conditia ca sa fie o idee inteligenta. Raspunsul nu s-a lasat asteptat din partea lui Basescu care i-a spus ca portofoliul de inteligenta nu se afla intr-un singur loc, de aceea este nevoie de o atitudine de deschidere.

Tariceanu a replicat in urmatoare secunda precizand ca: "Dar in mare masura este reprezentat de PNL". Intrebat de presedintele Basescu daca este negociabil acest program, Tariceanu a spus ca sunt anumite puncte la care liberalii nu renunta, cum ar fi cota unica sau "alte elemente care sunt deja puse in practica".

Presedintele a dorit sa afle si care este opinia liberalilor in legatura cu justitia, Tariceanu spunand ca nu crede ca "Parlamentul este mecanismul care sa asigure independenta justitiei", dar a subliniind ca ar trebui ca justitia "sa nu se mai faca la televizor".

Tariceanu nu a enumerat printre conditiile la care liberalii nu sunt dispusi sa renunte si pe cea referitoare la desemnarea de catre PNL a viitorului premier.

Delegatia PNL a fost condusa de presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu si a fost formata din Ludovic Orban, Teodor Melescanu, Mircea Ionescu Quintus, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Victor Paul Dobre si Adrian Cioroianu.

Declaratii ale membrilor echipei de negociere a PNL

Inainte de a intra la negocieri Ludovic Orban, vicepresedintele PNL a declarat ca: "E o zi atat de frumoasa am venit la consultari nu la consultatie. Vom merge cu solutii pentru ca am demonstrat ca avem, iar orice partid normal are ca obiectiv sa puna in aplicare programul de guvernare, dar in mod evident nu oricum".

In timpul discutiilor presedintele l-a laudat pe Tariceanu pentru decizia de a amana majorarea pensiilor din grupele I si II, precizand ca este nevoie de timp pentru a vedea care este solutia de alimentare a fondului de pensii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calin Popescu Tariceanu, #consultare Cotroceni , #alegeri parlamentare 2008