Zvon pe blog: Negocieri secrete PD-L - PSD la Vila Lac 2

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 14:40
3920 citiri
Zvon pe blog: Negocieri secrete PD-L - PSD la Vila Lac 2

Surse democrat liberale au lasat sa transpire informatia conform careia in noaptea de joi spre vineri membrii PD-L, PSD si presedintele Traian Basescu s-au intalnit la Vila Lac 2 si au decis componenta viitorului Guvern.

Astfel ca viitorul Guvern va fi format din PSD-PD-L, cu Mircea Geoana prim-ministru, anunta blogul Pe surse.

Potrivit unor surse apropiate PD-L, seful statului si liderii acestui partid au acceptat cedarea postului de prim-ministru presedintelui PSD, Mircea Geoana, in timp ce Cabinetul va prezenta un echilibru numeric intre cele doua partide creditate in sondajele de opinie ca obtinand scoruri foarte apropiate.

La intalnirea de taina au participat principalii lideri din cele doua partide, si anume Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Miron Mitrea. A fost de fata si directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, fost membru PSD, considerat ca fiind omul de legatura dintre Traian Basescu si liderii social-democrati.

In doua ore s-au hotarat politicieni care vor prelua viitoarele portofolii. Astfel ca democrat-liberalii vor primi cinci ministere: Interne si Reforma Administrativa, Justitie, Economie si Finante, Transporturi si Mediu. Vasile Blaga va fi ministrul de Interne si viceprim-ministru al viitorului Guvern.

La Transporturi este propus Radu Berceanu sau Gheorghe Udriste, fost director al Directiei Transporturi din Primaria Municipiului Bucuresti.

Pentru Ministerul Economiei au fost nominalizati fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea (fost ministru de resort) si Theodor Stolojan. Ministerul de Justitie a fost revendicat de PSD, dar nu au stabilit ceva sigur. "Batalia" se va da intre deputatul Victor Ponta, PSD, si deputatul Daniel Buda, PD-L.

Cristian Diaconescu de la PSD este propus la ministerul de Externe si la ministerul Apararii. In ceea ce priveste forma de prezentare publicului larg a noii alianta de guvernare presedintele va invita la negocieri cele doua partide, pentru formarea unui "guvern de criza", pe baza unui plan economic comun, axat pe masuri de urgenta, in favoarea categoriilor sociale defavorizate (someri, persoane cu venituri mici), cele mai afectate de criza economica.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....